INSPIRE | VERLICHTING IN DE SLAAPKAMER

inspire | verlichting in de slaapkamer

Even nog een boek lezen, of de laatste roddels doornemen uit een tijdschrift. Steeds meer mensen doen dit niet alleen nog snel voor het slapen gaan maar ook overdag. De slaapkamer is tegenwoordig een plek om veel tijd door te brengen, dus een goede verlichting is essentieel. Hoe pakken we dit aan, allereerst onderscheiden we 4 soorten verlichting ; Basisverlichting | Werkverlichting | Sfeerverlichting | Accentverlichting

Basisverlichting

In de meeste gevallen bevind zich aan het plafond een lichtpunt, deze is uitstekend geschikt voor de basisverlichting. Je kunt kiezen voor een plafondlamp, kroonluchter of hanglamp. Ga voor een behoorlijke lichtsterkte zodat wanneer je in de slaapkamer bezig bent je voldoende licht hebt om rond te lopen of jezelf op te maken voor de spiegel. Door een dimmer te plaatsen kun je de basisverlichting ook als sfeerverlichting gebruiken.

Werkverlichting

Hierbij moet je denken aan verlichting om te lezen of eventueel voor een kledingkast zodat je een outfit voor de volgende dag kunt uitzoeken. Om in bed fijn te kunnen lezen heb je direct licht nodig. Hierbij kun je denken aan wandverlichting of verlichting op het nachtkastje. Door aan beide kanten een lamp te plaatsen kun je deze afzonderlijk van elkaar aan- en uitzetten waardoor jouw geliefde partner hier geen last van hoeft te hebben.Wanneer het mogelijk is om de stroomaansluiting aan te passen in het plafond is het ook erg leuk om een hanglamp boven het nachtkastje te hangen.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is een aanvulling op de basisverlichting. Dit zijn de lampen die je aandoet om meer sfeer te creëren. Sfeerverlichting is vaak diffuus: dit betekent dat de lichtval je indirect bereikt. Denk aan een lamp met een kap, hier schijnt het licht niet direct maar subtiel door de kap.

Accentverlichting

Accentverlichting gebruik je om bepaalde delen in de slaapkamer in de spotlight te zetten. Denk bijvoorbeeld  denken een bepaald meubelstuk, foto of een mooie plant. De verlichting die je hier het beste voor kunt gebruiken zijn spots. Maar ook een knijplamp is hier heel geschikt voor. Nu we dit weten kunnen we bepalen wat voor jouw slaapkamer van belang is. Laat je inspireren door de prachtige collectie die ik voor je heb gemaakt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

13 + 2 =