INSPIRE | TIPS VOOR EEN NIEUWE WERKPLEK

werkplek
foto van @saskialeuverink_fotografie

INSPIRE | TIPS VOOR EEN NIEUWE WERKPLEK

Hoewel de meesten van ons aan het genieten zijn van een welverdiende vakantie, is de zomervakantie anderzijds een ideale periode om te gaan klussen in huis. In deze blog worden tips gegeven om de werkkamer eens aan te pakken! De functie van de werkplek kan voor iedereen verschillend zijn, want voor de één is het een plek om thuis te werken, terwijl de ander liever in de werkkamer zit om een hobby uit te oefenen. Maar om de werkkamer aan te pakken, maakt het niet uit waarvoor je de kamer gebruikt. Misschien ga je na de zomervakantie wel beginnen aan een nieuwe studie of ben je aangenomen voor een nieuwe baan, juist dan is het extra leuk om ook in een fris gepimpte ruimte te kunnen studeren of werken!

Tip 1: kleur

Het is geen nieuws dat de kleuren in de werkkamer invloed hebben op hoe goed je je kunt concentreren en hoe je humeur is. Daarom is het van belang om in de werkkamer de kleuren op de muur heel rustig te houden, zodat je je goed voelt en goed kunt concentreren. Het beste kleuradvies is dan ook wit, maar vind je wit geen kleur en wil je toch een echte kleur op de muur? Kies dan voor één gekleurde wand. De volgende kleuren doen het goed in de werkkamer: geel stimuleert het creatieve brein, blauw brengt de productiviteit omhoog, rood en oranje verhogen de focus en groen zorgt voor balans.

werkplek
foto van @ juudithhome

Tip 2: Licht

Het is belangrijk dat er genoeg daglicht binnenkomt op jouw werkplek in huis. Door daglicht krijg je namelijk meer energie! Let er wel op hoe de zon de kamer binnenvalt bij het plaatsen van jouw bureau of werktafel. Je zit er vast niet op te wachten dat de zon recht in jouw ogen schijnt terwijl je aan de laptop zit of aan het naaien bent. Het is ook niet handig als de zon achter je naar binnen schijnt, want dan reflecteert het licht op het beeldscherm van de computer.

werkplek
foto van @ellen_woont

Tip 3: Aan de muur

Een bureau onder het raam kan heel gunstig zijn in verband met de inval van daglicht, maar vaak zie je toch dat bureaus en werktafels tegen de muur staan. Het is natuurlijk erg leuk om boven het bureau iets aan de muur te hangen. Heb je een creatief beroep? Dan is de muur boven jouw bureau de perfecte plek om met washi tape een collage te maken. Andere leuke ideeën voor aan de muur boven het bureau zijn een prikbord of magneetbord, een pegboard of een metalen memobord met clips. Zo kun je je kleine prulletjes kwijt en slingeren ze niet rond op je bureau! Of hang ter decoratie wat inspirerende quotes in lijstjes boven je bureau.

werkplek
foto van @dr.house_by_kylie

Tip 4: Verlichting

Beschikt jouw werkplek niet over een groot raam waardoor daglicht naar binnen komt of zit je ’s avonds nog met je neus in de boeken? Zorg dan voor goede verlichting, zodat je scherp blijft. Van lampen met een warme gloed word je sneller moe, dus kies liever lampen die wit licht geven. Het frisse, witte licht kun je namelijk vergelijken met daglicht.

werkplek
foto van @huisjeboompjeboys

tip 5: Planten

Hierboven werd al genoemd dat de kleur groen in de werkkamer voor balans zorgt, maar wat te denken van écht groen op de werkplek? In veel kantoorgebouwen zie je planten terugkomen en dat is niet voor niets! Planten op de werkplek zouden namelijk zorgen voor minder stress en een betere concentratie. Het staat gezellig en het is dus ook nog nuttig. Daarnaast geven planten het gevoel van buiten zijn, waardoor je je beter voel in het interieur. Kies ook eens voor een lucht zuiverende plant, die verbetert de luchtkwaliteit in de werkkamer, waardoor je een betere werklust hebt en meer energie. Vergeet bovendien ook niet om soms gewoon het raam even open te gooien voor frisse lucht!

werkplek
foto van @ilsevanelleswijk

tip 6: Praktische accessoires

Opgeruimd staat netjes! Zorg ervoor dat je werkplek goed geordend is, want dat zorgt ervoor dat je beter presteert. Berg de overbodige spullen op het bureau op en kies voor praktische accessoires, zodat je niet wordt afgeleid en er rust is in je hoofd. Onder praktische accessoires versta ik voornamelijk bakjes voor pennen en potloden, laatjes voor papierwerk en een goede lamp!

aAN HET WERK!

Zo, nu zit jij boordevol inspiratie om aan de slag te gaan met een nieuwe werkplek! Ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig naar jullie werkkamers, dus deel het met me op Instagram: @karinstahome.

PS. De afbeelding bovenaan het artikel is van @saskialeuverink_fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + negentien =