INSPIRE | EEN STOERE SLAAPKAMER VOOR BOYS

INSPIRE | EEN STOERE SLAAPKAMER VOOR BOYS

Veel speelgoedauto’s, lego, zwaarden, dino’s en nog veel meer.. dit alles hoort natuurlijk bij een echte jongens slaapkamer!! Een mooie en stoere slaapkamer is natuurlijk super leuk voor jouw piraat maar hoe zorg je ervoor dat hij er heel blij mee is en misschien ook handig, jij?! Je hebt natuurlijk alles over voor je kind maar wilt niet jaarlijks de kinderkamer veranderen. Dit kost veel tijd en veel geld, dit kun je beter aan andere belangrijke dingen besteden. Om ervoor te zorgen dat je een kamer neerzet die een aantal jaartjes mee gaat lees je hieronder een aantal tips.

Neem een neutrale kleur als basis, piratenrood of krokodillengroen is natuurlijk heel gaaf maar is niet tijdloos. Als je zorgt dat de basis van de kamer bijvoorbeeld wit of grijs is kun je op andere manieren kleuren toepassen. Een andere mogelijkheid om kleur toe te voegen is door te werken met een lambrisering. Hiermee verf je maar een deel van de muur in een andere kleur. Zo is het minder aanwezig en kun je eventueel met andere meubeltjes of accessoires een andere look neerzetten in de latere jaren.

Het kiezen van de meubeltjes en aankleding is misschien wat lastiger .. Wat blijft een paar jaar wel in? Neem dan wat stoerdere vintage items als kisten of oude schoolstoeltjes. Deze zijn vrijwel tijdloos en kunnen altijd nog als opberger dienen ..

hailsandshine
frenchyfancy.com
petitandsmall.com

Stoere aankleding, kan natuurlijk niet ontbreken! Om het spelen net extra leuker te maken op de slaapkamer kun je ervoor kiezen om een speciaal bed te nemen. Deze in een vorm van een schip, boomhut, auto of vliegtuig. Als je een slimme vader of opa hebt zijn deze bedden zelf prima te maken, misschien nog wel beter zelfs.. waarom? Als je een normaal bed hebt kun je hier omheen een bed ombouw maken. Zorg ervoor dat je deze ook makkelijk weer kunt weghalen van het bed zodat je niet na een aantal jaar weer een nieuw bed hoeft te kopen.

Naast een stoer bed is een mooie speelkleed de perfecte aankleding voor op de vloer. Zo kan jouw stoere jongen of jongens heerlijk racen op de vloer, (enne stof is geluiddempend)! Wil je liever een gewoon kleed? Dit is ook zeker een aanrader, zo demp je ook het  geluid als ze boven aan het spelen zijn.

Voor op de muren is het leuk om te kiezen voor een behang, maar omdat we dit ook niet jaren willen zitten is het behangen op de muur even geen optie. Neem een grote plaat mdf hout en beplak dit met een stoer behang als een landkaart of een wilde zee met piratenbootjes. Heb je een creatieve boy in huis? Beschilder dan zo’n plaat met schoolbordverf, zo kan hij lekker zelf aan de slag!!

whitefeatherdream.blogspot.nl
nordicleaves.com
liebesbotschaft.blogspot.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

13 + veertien =