INSPIRE | MIJN 3 FAVORIETE WOONITEMS

mijn 3 favoriete woonitems

Zoals bij vele interieur freaks komt het vaak voor dat je enorm gelukkig kan worden van mooie en bijzondere items in jouw huis. Bijvoorbeeld die designerstoel waar je al jaren voor hebt gespaard, of een kleed die je op een verre reis hebt gekocht. Iedereen die van interieur houdt heeft een favoriet item. Ik heb dat in ieder geval wel.. Afgelopen week heb ik mijn kerstboom de deur uit gedaan en begon het meteen te kriebelen om van alles nieuw te gaan kopen en het allemaal anders te doen. Nu ga ik echt geen heel nieuw interieur aanschaffen, maar met een paar nieuwe accessoires heb ik weer een beetje het gevoel dat het nieuw is.

Met kerst heb ik van mijn lieftallige vriend een schapenvacht gekregen, dit is mijn nr 1 van de favoriete woonitems. Hij was in Noorwegen voor zijn werk zoals ik al vertelde in mijn vorige blog. Wat was ik blij!! Hij is echt prachtig, heerlijk zacht en ligt te shinen voor mijn tvkast. In combinatie met de houtblokken geeft dit een knus wintertafereeltje.

IMG_0237

Een korte uitleg over het schapenvacht. Het schapenvacht komt van zowel de ooi en ram alsmede van het lammetje. Doorgaans worden de meeste vachten van het volwassen schaap gehaald. Pas op hogere leeftijd zal dit gebeuren. Dan heeft het schaap een mooi leven gehad en gezorgd voor voldoende wol..Na het scheren blijft de wol over, en hier maken wij dankbaar gebruik van. Zo wordt de wol gebruikt voor onder andere kleding en dekens. Een goede eigenschap van wol is dat de haren een goede isolatie zijn. En zo kom ik bij mijn 2e favoriete woonitem.

Mijn nieuwe plaid! Deze heb ik gekocht bij Sissy-boy (erg verleidelijk als je er werkt). Het plaid is van 100 % wol en is lekker groot. Dit plaid heeft een ruitmotief en is ‘gebroken’ wit met zwart. Ik koos voor dit plaid omdat ik dit goed vond matchen met mijn kussens. De combi van verschillende prints en kleuren kan prima! Houd er wel rekening mee dat je qua kleuren een beetje dezelfde tonen aanhoudt.

IMG_0236

Als derde favoriet heb ik mijn nieuwe plantenbak staan. Deze heb ik zelf gemaakt (met een beetje hulp dan) Maar dit lees je verder in mijn nieuwe DO aanstaande zondag!!

En wat is jouw favoriete woonitem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + achttien =