INSPIRE | MAAK KENNIS MET ONTWERPER NICK LANKVELD

Vandaag maken we kennis met Nick Lankveld. Hij is 26 jaar en woont nu sinds een jaar zoals hij het noemt de mooiste en leukste stad Amsterdam. Oorspronkelijk komt hij uit het oosten van het land, maar zijn hart ligt toch in de stad! Hij werkt momenteel bij Sissy-boy aan de Utrechtsestraat als visual merchandiser. Het grappige is dat ik hem letterlijk vroeg ‘wie ben je?’ en het antwoord daarop was ‘ Wie ik ben? Dat probeer ik ook al 26 jaar uit te vinden. Gevoel voor humor heeft hij dus ook!

Maar de reden waarom ik Nick interview is zijn grote passie; zijn eigen label Studio NickLankveld. Hij verkoopt handgemaakte tassen in allerlei kleuren die je maar kunt bedenken. “Ik maak zelf vaak collecties van kleuren die mij inspireren maar gebruik deze eigenlijk vooral als voorbeeld. Iedere tas die ik hierbuiten maak gaat in overleg met de persoon waarvoor de tas is. Zo kun je je eigen NickLankveld costumizen!”

Nick Lankveld

De doelgroep voor zijn tassen varieert nogal! Van ‘moeders’ die er de boodschappen mee doen, tot jongeren die op de Acedemie zitten en hun eigen materiaal willen gebruiken. Maar hoe is het nu zo begonnen met het ontwerpen van de tassen? “De aller eerste tas die ik ooit maakte was voor een schoolopdracht, ik studeerde dat moment Technische Commerciele textielkunde en heb toen 3 tassen ontworpen met als inspiratie mijn favouriete blogs Love Aesthetics van Ivana Carpio. Een van de tassen ben ik hierna zelf gaan gebruiken en ik kreeg hier veel positieve feedback op. Dat was voor mij de doorslag om deze zelf in “productie” te gaan nemen. Voor mijn verjaardag kreeg ik, als extra zetje in mijn rug” van mijn beste vriendin mijn aller eerste eigen labels, en zo ontstond studio NickLankveld. Voor mij is door de tijd heen het mileuvriendelijke aspect steeds groter geworden. Locale productie (aangezien alles door mij zelf gemaakt wordt) voor een leuke prijs!

 Zijn favoriet is de basic zwarte tas in het grootste formaat. “Hier kan ik mee naar het zwembad, sport, supermarkt en er passen meters stof in als ik naar de markt ga om weer nieuwe stoffen in te slaan. Ik ga dan ook letterlijk nooit de deur uit zónder!” Nu hij druk is met zijn eigen label en zijn drukke baan, is ontspanning natuurlijk ook erg belangrijk. Hij bezoekt graag een musuea, zoekt de gezelligheid op van vrienden, houd van een lekker wijntje en gaat af en toe  naar een feestje. Verder is Nick ‘veganist’ en probeert hij zo de wereld een beetje te redden. Vanaf vorig jaar is hij ook gestopt met nieuwe kledig te consumeren. Hij koopt nu alles tweedehands met het oog op het mileu.

Verder wil Nick de mensen gelukkig maken met zijn product die met Love&Care wordt gemaakt. Hij vind het ook echt geweldig dat hij een bericht ontvangt van een gelukkige koper van zijn tassen! Hij hoopt dan ook dat hij ooit full-time aan de slag kan als ontwerper. Zijn passie is nu eenmaal mode, interieur en mooie dingen! Hij zou in de toekomst misschien nog wel meer willen doen maar voor nu is hij heel happy met het ontwerpen van zijn tassen.

Het leuke van zijn tassen vind ik naast dat ze super praktisch zijn ook een plaatje zijn voor in je interieur! Zelf heb ik een zwarte variant en een mooie nieuwe kleur. Ik koos deze kleur omdat hij past bij het seizoen!

Tintje Lichter
Tintje Lichter

Wil je zelf ook zo’n toffe tas? Doe dan mee met de GIVE-AWAY. Volg Tintje Lichter & NickLankveld op Instagram en reageer onder de post met de actie waarom jij moet winnen! Zie ook verder daar alle voorwaarden.

Volg Nick op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − 14 =