INSPIRE | MAAK KENNIS MET NICOLE & HAAR KUNST

Zo leuk! Ik heb weer een tof interview .. en dit keer met Nicole. We hebben elkaar ontmoet via Instagram en ik ben verliefd geworden op haar kunst. Ik ben eigenlijk helemaal geen kunstliefhebber, maar toen ik bekeek wat Nicole maakte was ik om. De natuurlijke materialen en kleuren die zij verwerkt in haar kunst passen helemaal bij mijn stijl én interieur. Lees je mee wie ze is en waarom ze dit doet?

Mijn collages zijn een ode aan de natuur en een oproep aan de mensheid tot bewustwording over hoe wij met haar omgaan. Ik verwerk natuurlijke materialen, zoals bladeren, in mijn collages. Vaak verander ik hierbij de oorspronkelijke vorm als kritische reflectie op wat de mens zo vaak geneigd is om te doen: de natuur naar zijn wensen en behoeften vormen.

Maar ik wil met mijn werk niet alleen kritiek leveren op wat wij mensen voor impact hebben op de natuur. Wat ik vooral wil bereiken bij de kijker is een momentje stilstaan; stilstaan bij de schoonheid van de natuur in al haar details, texturen en kleurnuancen. Als je een stukje natuur uit haar oorspronkelijke omgeving extraheert en op een verrassende manier ingelijst in een nieuwe context plaatst, dan denk ik dat mensen eerder geneigd zijn om weer eens goed te kijken. Dat is wat ik belangrijk vindt: dat we het échte kijken naar onze prachtige planeet niet verleren.” Ik merkte het bij mezelf en ik zie het overal om me heen; we zijn door de technologische ontwikkelingen steeds meer geneigd om door het leven te razen. Alles moet snel en efficiënt. We staren veel meer naar onze beeldschermen dan naar de natuur. Zelfs als we buiten zijn. Zelfs op de fiets.

‘Tijdens de opkomst van de smartphone zag ik het sociaal gedrag van mensen veranderen’

Tijdens de opkomst van de smartphone zag ik het sociaal gedrag van mensen veranderen. Dat raakte me. Mensen die vroeger buiten om zich heen keken en sociaal contact maakten met anderen – al was het maar een glimlachje, een groetje of even iemand naar de weg vragen – liepen opeens met hun hoofden naar beneden hangend op hun telefoons te staren. Zelf ben ik nu ook in het bezit van een smartphone (ik had het nog best lang volgehouden met mijn simpele slide phone, ik denk tot 2013…) en ik wil mezelf ervoor behoeden dat ik niet meer écht kijk naar de natuur en de mensen om me heen. Met mijn kunst hoop ik mezelf en anderen hieraan te blijven herinneren: aan de liefde die velen van ons voelen voor de natuur, en aan al die goede herinneringen die ermee samenhangen.

Wat zijn je dromen Nicole?

Dromen heb ik velen. Als ik het bovenstaande kan bewerkstelligen, dan heb ik al een hele grote waargemaakt. Eén droom die ik heel binnenkort ook wil waarmaken, is naast mijn abstracte collages óók abstracte schilderijen maken. Ik hou al van schilderen sinds ik een klein meisje was. Het was de oorspronkelijke reden voor mij om naar de kunstacademie te gaan. Tijdens de studie was er zoveel nieuws te ontdekken dat ik het schilderen na de propedeuse haast vergeten was. Nu ga ik weer terug naar mijn oorspronkelijke liefde.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan vooral in voor de nieuwsbrief op nicoleschyns.nl , dan ontvang je exclusieve kortingen op haar kunstwerken.

Je vindt Nicole’s kunstwerken op: nicoleschyns.nl
Volg Nicole op Instagram: nicole.schyns
Foto’s voor aan je muur: werkaandemuur.nl
Online lessen in fotografie: skillshare.com

Wat feitjes over Nicole

Nicole is 29 jaar oud en is van Duitse origine met Poolse roots. Voor de liefde kwam ze in 2010 naar Enschede, waar ze nu nog steeds woont met haar man en inmiddels ook twee kinderen.

Nicole is kunstenares en ontwerpster. In 2014 ronde ze haar opleiding Crossmedia Design aan de AKI (ArtEZ Enschede) af, waarin ze zich vooral op fotografie richtte. Fotografie vindt ze nog steeds tof: ze deelt haar kennis op dit gebied via online lessen op skillshare.com en verkoopt haar foto’s op werkaandemuur.nl .

Haar grootste passie is echter handgemaakte kunst. Nicole creëert autonoom werk in de vorm van abstracte mixed media collages.

En wat vind je van het werk dat nu bij mij thuis staat/hangt?!

In de eetkamer
In de hal
In de slaapkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × een =