INSPIRE | DE LEUKSTE PLANTENWINKELS

INSPIRE | DE LEUKSTE PLANTENWINKELS.

Planten in je huis zijn helemaal hip en daar horen natuurlijk ook hele leuke plantenwinkels bij. Tuincentra kunnen soms een beetje afgezaagd zijn, dus heb ik de leukste plantenwinkels op een rijtje gezet. Al deze mini jungles zijn zeker een bezoekje waard. 

OERWOUD, Den Bosch

De stadstuinwinkel van het Zuiden. Hier vind je niet alleen de leukste planten maar kun je ook workshops volgen zoals een macramehanger voor je planten! Ook heb je hier een plantenasiel voor als planten te groot worden. Je kan jouw plant een tweede thuis geven, hoe leuk is dat! Zo kan je er iemand anders blij mee maken maar kan jij natuurlijk ook voor een kleiner prijsje een mooie plant mee naar huis nemen.

WILDERNIS, Amsterdam

Mila en Emma zochten een plekje om aan de chaos van de stad te ontkomen. Een soort oase in hartje Amsterdam. Ze willen laten zien wat groen met je kan doen. Je kunt hier niet alleen planten kopen, maar ook handgemaakt keramiek en je kunt een heerlijk kopje koffie komen drinken.

DE BALKONIE, Amsterdam

Voor iedereen die geen mooie tuin heeft maar wel een balkon. Hier kun je je hart ophalen want hier hebben ze alles voor je balkon. Ze geven je fijne tips want geen enkele stad kan zonder groen! Ook als je niet zo handig bent in de tuin kun je toch een heel leuk plekje creëren. Ze verkopen zo veel mogelijk duurzame planten en verkopen biologische tuinaarde. Zo draag je ook nog een steentje bij!

STEK, Rotterdam

Deze stadstuinwinkel word gerund door echte groenprofessionals, zoals ze zichzelf noemen. Het gaat ze niet alleen maar om de planten maar ook om de kennis te verspreiden. Zo organiseren ze regelmatig workshops en gaan ze de stad in om geveltuintjes en groenteheuvels aan te leggen. Stek gaat met de seizoenen mee dus er is iedere keer weer iets anders in de winkel te vinden.

Ik word helemaal enthousiast van al dit groen. Ik zou het zo allemaal mijn kleine huisje binnenhalen al zou ik dan zelf een mini jungle beginnen denk ik. Dit soort winkels vind ik zo leuk, het heeft niets iets persoonlijkers dan een groot tuincentra. Ik zou er heel graag eens een kopje thee gaan drinken en mezelf omringen met al deze prachtige planten.

Liefs,
Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vier =