INSPIRE | LET’S GO GREEN

INSPIRE | LET’S GO GREEN

Planten, planten en nog meer planten, je hebt er nooit genoeg in huis! Elke ruimte kan wel een aantal plantjes gebruiken. Hoe meer groen hoe beter. Er zijn veel verschillende soorten kamer- en tuinplanten te vinden in een tuincentra. Wanneer je geen zin hebt om naar een tuincentra te gaan, kun je heel eenvoudig, zittend op de bank, online planten bestellen op www.plantje.nl. De planten worden bij je thuis bezorgd en je hoeft de deur niet uit! Of je geeft iemand een plantje cadeau via plantje.nl, hoe leuk!

Regelmatig ga ik voor inspiratie naar een tuincentra en kom nooit met lege handen terug. Cactussen zijn mijn favoriet, ook omdat ze zo lekker makkelijk zijn en weinig water nodig hebben (lees: blijven het lang in leven). De cactussen geef ik regelmatig een nieuw plekje in huis. Op deze manier is het telkens net even wat anders in je interieur met dezelfde planten.

3cactusinpot
Deze zijn gekocht bij de Ikea inclusief de witte potjes.

Vorig jaar kocht ik bij de Intratuin een Monster Adeliciosa, ook wel Gatenplant genoemd, voor in mijn woonkamer. Bij aankoop paste deze plant in mijn fietstas, tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen. Het mooiste aan deze plant is de prachtige vorm van het blad. De bladeren zijn tevens los te koop en erg leuk om in een vaas te zetten. Dan heb je nog de Caropegia Woodii, beter bekend als Chinees lantaarnplantje of hartjesplant. Dit is een apart vetplantje met hangende slierten die wel een meter lang kunnen worden. Het is een zo’n schattig plantje dat ik er een op mijn slaapkamer heb staan en tevens een in de woonkamer.

Schermafbeelding 2016-08-05 om 11.34.36

Schermafbeelding 2016-08-05 om 11.34.16

Ook ik ben verliefd geworden op de pannenkoekplant ofwel Pilea Peperomioides. Hij is zo leuk en makkelijk in de verzorging. Zijn bijnaam heeft de plant te danken aan de bladeren in de vorm van een pannenkoek. Deze moet je een in huis hebben! Hup naar een tuincentra jij!

Schermafbeelding 2016-08-05 om 11.34.50

Schermafbeelding 2016-08-05 om 11.34.01

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − 8 =