INSPIRE | KOUDE MAANDEN, WARME VLOERKLEDEN


INSPIRE | KOUDE MAANDEN, WARME VLOERKLEDEN

We zijn er nog niet maar zo voelt het soms wel al buiten. De koude wintermaanden komen eraan. Hierop wil je voorbereid zijn en ik ga je vertellen hoe.

Als ik naar mijn werk vertrek of thuis kom, ga ik eerst even lekker tegen de verwarming zitten. Want wat is het al koud! Misschien dat ik zelf nog moet wennen aan de regen en vooral de koude wind. Doe mij maar de zomer. Maar eerlijk is eerlijk, de kou heeft natuurlijk ook wel zijn voordelen. Beeld je in; gezellige knusse avonden thuis, kaarsjes aan, lekker plaid erbij en een grote kop thee om je warm te houden. Heerlijk! Maar naast dekens en plaids zijn ook mijn voeten stiekem erg blij met een warm vloerkleed. Daarover in deze blog meer!

Vloerkleden zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. De intrede van deze sfeermaker is meer dan welkom tijdens de koude maanden. Er zijn zoveel verschillende vormen, maten, kleuren en designs te verkrijgen. Daarom heb ik een top 5 met de mooiste combinaties gemaakt.

Als eerste is er het grof geweven wollen vloerkleed. Je ziet ze steeds vaker in ieder zijn interieur. Het is dan ook een heerlijke stof voor aan je voeten. Naast de warme en knusse uitstraling die het kleed heeft, zal hij in een moderne inrichting ook goed staan. Hij is te verkrijgen in verschillende weefsels en kleuren.

Foto: twoonhuis.nl

Als tweede het hoogpolige kleed. Dit kleed ligt ook in onze woonkamer en ik kan niets anders dan lof spreken over hem. Hij is heerlijk warm en geeft een knusse uitstraling. Ook heeft dit kleed een mooi maar rustig patroon.Dit zorgt ervoor dat het niet eentonig wordt. Een sfeermaker maar wel rustig genoeg om te kunnen spelen met accessoires in je huis.

Foto: Froghilldesigns.net

Wat ook een favoriet is, is het vintage kleed. Deze is al een tijdje geliefd en ik snap helemaal waarom. Heb je qua meubels en accessoires een rustige basis? Dan kun je voor een mooie vintage kleed gaan, een ware echte eye catcher! Pak eens een ander kleur kleed of kies voor een iets opvallendere print. In de afbeelding gebruiken ze een prachtige ijsblauwe kleurtint op de muur, deze gaat goed samen met het vintage kleed. Ondanks de kussens met print en de accessoires op de achtergrond blijft het geheel een mooi compleet plaatje.

Foto: Planete Deco

Dan is er de koeienhuid. Niet de allerwarmste maar wel een die een gave uitstraling kan geven aan je huis. In de woonkamer én keuken.  Mooi als je houdt van een ‘natuur- en naturel tint’ gerelateerde stijl. Maar ook als je net een boost wilt geven aan je meubels.

Last but not least, het gekleurde vloerkleed. Ondanks ik zelf hou van rustige en neutrale tinten wordt ik ook blij van een meubelstuk met veel kleur. De prachtige kleuren in dit vloerkleed komen terug in de accessoires, maar niet over de top. Te gewaagd?  Dan kun je nog altijd op je slaapkamer beginnen met het aanbrengen van kleur.

Foto: My domain

Ik hoop jullie zo genoeg inspiratie te hebben gegeven om de wintermaanden door te komen. Aan een van deze vloerkleden zal het in ieder geval niet liggen. Misschien wel verstandig om de haard of de verwarming erbij aan te zetten..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen − 3 =