INSPIRE | KIJKJE IN HET HUIS VAN TIRSA

Ik heb weer een leuk interview en dit keer met Tirsa, zij is 24 jaar oud en woont samen met haar man in Drachten. Het huis delen ze verder met de katten Pip en Mees en tijdelijk nog 2 extra katjes; Saar en Moos. Tirsa is afgestudeerd als orthopedagoog en werkt in de kinderopvang- en jeugdpsychiatrie. “Ik houd van mensen, vooral van het ontrafelen daarvan.  Ik vind het heerlijk om mijzelf te verdiepen in iemand anders zijn problematiek en vervolgens te bedenken waar iemand nou het beste bij gebaat is. Ik werk voornamelijk met kinderen of jongeren met een autisme spectrum stoornis of met een angst- of stemmingsstoornis.”

Naast haar werk is Tirsa erg creatief. Ze is dol op inpakpapier, hier mee verpakt ze de mooiste cadeau’s. Verder vind ze handettering en kalligrafie erg leuk. Maar naast deze interesses vind ze de styling omtrent het interieur ook heel leuk om te doen. Dit zie je dan ook duidelijk terug in haar interieur. Het huis waar zij nu in wonen is voor nu prima maar haar droom is toch wel een groot vrijstaand huis met een grote tuin, ruime woonkamer en een heerlijke woonkeuken mét kookeiland! Oh en een ruimebadkamer met regendouche, veel slaapkamers en een studio voor haar man. Zodat hij hier zijn werk als illustrator kan uitvoeren. Een behoorlijk lijstje, maar dromen moet je hebben vind ze!

Maar voor nu woont ze wel tevreden in haar huis, deze heeft 3 slaapkamers. Hiervan is er 1 ingericht als logeerkamer, de tweede als studio en uiteraard 1 echte slaapkamer. De mooie woonkamer heeft een aparte keuken. Voor nu zijn we tevreden met ons huis, het heeft drie slaapkamers (één ingericht als logeerkamer, één als studio en één voor in te slapen), een mooie woonkamer en aparte keuken maken het af.

Als ik dan weer iets leuks tegen kom heb ik gelijk een goede reden om weer eens wat te schuiven met de spullen.

De inrichting van het huis is na het verhuizing naar dit huis helemaal vernieuwd. De oude inrichting moest wel en het was tijd om (bijna) alles nieuw aan te schaffen. Hier werd haar interieurhartje ontzettend blij van! Maar stiekem zijn ze nog steeds bezig met het inrichten. Er zijn nog een paar plekken die nog niet helemaal af zijn en waar eventueel nog nieuwe meubels moeten komen.. Maar dat is juist ook het leuke, als Tirsa iets leuks tegenkomt heeft ze direct een goede reden om weer te schuiven met haar spullen in het interieur! De stijl die je goed ziet in het interieur is toch wel Scandinavisch. De basis is veel wit wat rust uitstraalt, erg belangrijk vind Tirsa. Dit combineert ze verder met natuurlijke materialen als hout, jute en rotan. Verder is ze ook gek op groen! “urban jungle stijl” zoals ze zelf zegt. Ze heeft al een aardige plantencollectie maar er kan altijd nog meer bij. Ze is altijd al bezig geweest met haar kamer veranderen toen ze nog thuis woonde, het heeft er dus altijd al ingezeten.

Het liefst zit ze op de bank! Heerlijk om hier een boek te lezen, een dutje te doen (af en toe) en te knuffelen met haar katten. Maar ook werkt ze hier graag, laptop op schoot en gaan! Ze wil ook even iets kwijt over de bank zelf. Deze is van de Ikea en ze is er dol op, mede door de fijne opstellingen die mogelijk zijn met deze bank. Haar laatste aankoop was de cactuslamp van de Hema. Hier had ze geluk mee want hij was bijna gratis! Hij stond al een tijdje op haar wishlist dus kon ze deze uiteraard niet laten staan!

“Wat is typisch Tirsa?” Typisch Tirsa is dat ik niet snel tevreden ben, ik kan echt uren schuiven met spullen tot dat ik de perfecte opstelling heb gevonden. Ik ben ook snel uitgekeken en dan wil ik weer wat anders en dan begint het schuiven weer opnieuw. Voor mij perfecte bezigheidstherapie. Daarnaast ben ik een echte koopjesjager, ik ben ultiem gelukkig als ik bijvoorbeeld een mooi item voor de helft van de prijs kan meenemen. Ik houd ook heel erg van rommelmarkten en kan uren struinen om uiteindelijk een mooie kaarsenhouder te scoren.

Woonwensen? Heb je even?

Woonwensen heeft Tirsa uiteraard ook. Naast het grote vrijstaand huis wil ze in dit huis ook veel doen. Zo moet de keuken dit jaar nog grondig worden aangepakt. Deze vind ze spuuglelijk en moet daarom vervangen worden. Verder heeft ze nog leuke ideeën voor de hal en wil ze de slaapkamer een nieuw kleurtje geven. Ze heeft dan ook een grote wensenlijst voor de Ikea, dus een bezoekje op korte termijn sluit ze niet uit! De favorieten woonwinkels zijn uiteraard de Ikea, maar op nummer 1 de Kwantum! Deze winkel verlaat ze dan ook nooit met legen handen. Verder is ze dol op de Hema en de Xenos. Maar ook de conceptstores Bien en Folk.

Haar shoppintips zijn dan ook:

BIEN – Oosterstraat 54, Groningen, Handmade Hopes – Oosterstraat 28, Groningen & FOLK – Folkingestraat 17, Groningen

Wil jij nog meer zien van het interieur van Tirsa? Volg haar dan via Instagram.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als INSPIRE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 2 =