INSPIRE | EEN KIJKJE IN HET HUIS VAN MEREL

lINSPIRE | EEN KIJKJE IN HET HUIS VAN MEREL

Het is vrijdag, het zonnetje schijnt en we mogen weer een huis bekijken. Hoe leuk is dat? We kijken vandaag in het interieur van Merel. Zij is 26 jaar en werkt als projectmanager/producer bij een grote uitgever van vrouwenbladen. Hier kan zij haar passie kwijt voor schrijven en beeld. Naast haar fulltime baan is ze onlangs een eigen blog begonnen. www.interieurstudiom.nl. Hier deelt ze haar passie; interieur. Ze schrijft over woontrends, geeft tips en deelt leuke adresjes. Naast dat dit een grote liefde is, is ze ook gek op koffietafelboeken! Tja, zo heeft iedereen iets toch? Ook brengt ze graag tijd door met familie, vrienden en vriendinnen. Dan gaat Merel het liefst naar de markt voor verse bloemen en heerlijke hapjes. Die deelt ze dan samen met de leukste mensen om haar heen.

Merel woont nu bijna 2 jaar samen met haar vriend in een nieuwbouwwoning. Dit huis staat in Spaarndam, vlakbij Haarlem. Ze zijn beide opgegroeid in dit dorpje en ze vinden het hier heerlijk! De natuur is om de hoek, maar ze zijn binnen 15 minuten ook in de stad. Ook vinden ze het fijn om lekker in de buurt van familie en vrienden te wonen.

Woon jij in jouw droomhuis?  “Voor nu is dit zeker mijn droomhuis, wij voelen ons hier helemaal thuis. Het leuke aan een nieuwbouwwoning vind ik dat je helemaal from scratch begint. We hebben samen met familie en vrienden weken geklust en het is precies geworden zoals we het wilden. Natuurlijk was het soms best pittig – moest die muur nóg een keer geschilderd – maar ik kijk er met veel plezier op terug. Mijn ultieme droom is echter om ooit een oude boerderij te kopen en te verbouwen. Of een eigen huis bouwen, ik ben een echte fan van programma’s als ‘De grote verbouwing’. In ieder geval; één grote, open woonruimte lijkt mij geweldig.”

Ik heb wat kleine compromissen moeten sluiten met mijn vriend

Hoe ging het inrichten van het huis? “Mijn eerste baan na mijn studie was als e-commerce medewerker bij een online woonwinkel. Elke keer als ik een nieuwe collectie moest uitkiezen voor de shop en online moest plaatsen, groeide mijn wensenlijstje. Ook ben ik toen twee keer naar de beurs in Parijs geweest, Maison & Objet, geweldig! Toen we werden ingeloot voor onze huidige woning, wist ik dus al precies hoe ik het hebben wilde. Ik heb wat kleine compromissen moeten sluiten met mijn vriend, maar over het algemeen waren we het gelukkig snel eens. Zo stelde ik een aantal opties voor en dan kozen we samen de beste combinatie. Ook vond ik het leuk om DIY-projecten te doen. Zo is het badkamermeubel een eigen idee; we vonden een grof houten plank bij de Praxis en ik koos voor daarop een mooie waskom. Simpel en helemaal niet duur! Ik heb dit samen met mijn vader gemaakt.”

Merel is best ongeduldig als het om interieur gaat. Als ze iets wil, dan moet het direct! Daarnaast is Merel creatief en fan van kleur. Daarnaast heeft ze oog voor detail, dit alles is terug te zien in het interieur. Zo heeft een tussenmuurtje een opvallend botanisch behangetje. Dit zit er helaas niet zomaar op, hier kwam een scheur in na een tijd, en hier stoorde Merel zich ontzettend aan. Haar vriend vond het in het begin best even wennen, maar voor nu zijn ze beide erg blij met deze eye-catcher. Nog een mooi detail is de kraan in de keuken en de spots, deze zijn zwart. “It’s all about the details.”

Als we de stijl van Merel moeten omschrijven is het modern, robuust en kleurrijk. Kleur laat ze vooral terugkomen in accessoires zoals kussens en planten. Groen in huis doet goed, vind Merel. Verder valt er nog een muur op in het interieur, de Brick wall. Deze heeft heel wat werk gekost, maar ze krijgen er nog steeds complimenten voor terug. Ook is Merel gek op een mix van oud en nieuw. De schommelstoel is van haar vader geweest, en de plantenspeler met de vintage look is nieuw. De woonkamer is het favoriete plekje van Merel. Hier zit ze graag op de grote hoekbank, uitkijken naar de keuken en eetkamer. Stiekem dromend over hoe zij het huis nog meer ‘eigen’ kan maken. In de woonkamer vind Merel het heerlijk om te luieren, lezen, een serie kijken … heerlijke plek om tot rust te komen

Ook heb ik een ‘pettenmuur’ gemaakt.

Wat is je allerlaatste aanwinst? “Poeh, een van mijn laatste aanwinsten is de limited edition vaas die Hella Jongerius ontwierp voor IKEA, enkele jaren terug. Via Markplaats vond ik de roze variant met gouden opdruk. De perfecte zachte toevoeging aan ons interieur en ik vind de Aziatische afwerking ontzettend gaaf. Omdat mijn vriend gek werd van mijn steeds weer nieuwe ideeën en liefde voor woonaccessoires, hebben we afgesproken dat ik eerst iets verkoop via Marktplaats en daarna weer iets nieuws koop. Op die manier wordt het geen uitdragerij in huis.

Daarnaast neem ik graag souvenirs mee van vakantie voor in huis. Zo bracht ik uit Valencia een beschildert bordje mee voor aan de muur en heerlijke olijfolie in prachtige flessen voor in de keuken. Van ons laatste reis – naar Amerika – namen we een vaasje mee dat beschildert is door Indianen die daar nog steeds wonen in een reservaat. Ook heb ik een ‘pettenmuur’ gemaakt. Mijn vriend bracht van zijn eerdere reizen naar Amerika al petten mee van sportwedstrijden. Dit jaar bezochten we een American Football wedstrijd en ging er wederom een pet mee. Ik dacht, hier moet ik iets mee doen. Dit zijn mooie herinneringen en verdienen een plekje in ons interieur.”

Woonwensen heeft Merel ook nog … “van die zwarte stalen deuren met glas” Deze zijn helaas wat prijzig, maar wie weet ooit! Daarnaast heeft ze op haar wensenlijst de Aeris hanging cocoon staan. Deze hangende haard zal het huis nóg gezelliger maken. Verder op haar lijstje staat een kookeiland en een enorme eettafel voor 10 personen! Nu hebben ze een rode eettafel die past in de ruimte, maar bied 6 zitplaatsen. Stiekem heeft Merel nog wel wat wensen, maar dat moet je ook hebben!

Interieur heeft Merel altijd al leuk gevonden. lekker bezig zijn met kleuren en stoffen. Haar slaapkamer vroeger had al de nodige make-over gehad, zelf met plattegrond en al! Ze haalt haar inspiratie uit de Vtwonen, en andere woonbladen. Ook net als wij interieurliefhebbers is ze gek op Pinterest en Instagram.

Wat zijn jouw favoriete interieur winkels? “Ik shop veel online, zo vind ik MADE.com super. Ik kocht er onze plafondlampen voor boven de eettafel en een leuke opberger van kurk. Het concept spreekt mij aan – origineel design rechtstreeks van de makers. Daarnaast kom ik graag bij Homestock en bij By Dennis in Haarlem. Ik vind veel merken leuk, mijn favoriete woonmerken zijn onder andere House Doctor, PuikArt, Serax, Fest Amsterdam en ik vind de design lampen van Tom Dixon echt geweldig”

Naast deze inspireerde winkels en merken heeft Merel ook nog leuke tips. Als je in Amsterdam bent moet je naar restaurant C. Naast dat je hier heerlijk uit eten, is het interieur geweldig. Je ontdekt in dit restaurant hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn, qua textuur en smaak. Kortom, een echte aanrader. Ook is de Frisk aan’t Spaarne in Haarlem een toplocatie, maar ook de Nederlandse keuken van Lt. Cornelis. “Alles klopt hier” Onlangs is Merel een weekendje naar Zwolle geweest, hier ontdekte zij een kerk die omgebouwd is tot boekenwinkel en brasserie. Deze leuke plek heet Waanders in de Broeren. Net als de rest, een echt bezoekje waard.

Na dit super leuke interieur nog meer van Merel weten? Volg haar dan via Instagram!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 + zeven =