INSPIRE | MET JE HUIS IN DE KRANT

Een aantal weken terug werd ik benaderd om mee te doen aan een interview voor de krant. In eerste instantie dacht ik, serieus? Want het is best wel gaaf! Zo gezegd, kwam er op een vrijdag een fotografe. Ze kwam met jaloersmakende camera items het huis binnen en ging direct aan de slag. Gezellig zijn we door het hele huis gegaan en uiteindelijk moest ik dan ook zelf op de foto … Gelukkig ging dat nog redelijk goed en vind ik dat ik er best prima op sta haha. het gaat ook tenslotte om het huis.

“HET HUIS MET MEER DAN 40 PLANTEN”

Vandaag was het dan zover, ik in de krant. Zowel in de Gelderlanders als de Tubantia. Wil je hem op papier lezen, dan zul je hem ff moet scoren in de boekhandel of supermarkt. Maar ik heb hieronder een afbeelding van het artikel én het interview. Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

Even voorstellen:

Miranda Kloppenburg (30) werkt als Floormanager bij Sissy-Boy in Enschede. In haar vrije tijd houdt ze een blog bij: tintjelichter.nl

Haar vriend Rick Hiddink (32) is Survey Engineer.

“Ons interieur staat nooit stil”

“We wonen pas sinds mei in ons nieuwe huis. Ik houd niet zo van dat moderne en strakke; dit huis heeft duidelijk karakter. Het is een prachtige jaren dertig woning met een grote tuin, dichtbij het centrum. Ik viel direct voor de charme van alle oude details; de mooie glas-in-lood ramen, de hoge plafonds en de sfeervolle en-suite deuren. Het liefst zit ik in de woonkamer op mijn loveseat, lekker ruim en knus in het erkertje. Met familie en vrienden zitten we eigenlijk altijd aan onze gezellige, ronde tafel in de eetkamer.”

Kindertijd

“Nog niet zo lang geleden heb ik van mijn opa en oma een schilderijtje geërfd dat me heel dierbaar is. Er staat een huilend jongetje op, maar het doek doet me toch telkens denken aan die gelukkige kindertijd waarin ik bij opa en oma thuis speelde. Ik ben heel trots en blij dat het schilderijtje nu in onze hal hangt”

Projectje

“Onze zolder is nog een projectje. We doen alles zelf, maar we krijgen wel hulp van vrienden. Wanneer Rick en ik samen een muurtje verven denk ik na twee minuten al ‘o, waar ben ik aan begonnen?’ Ik ben altijd blij wanneer het kluswerk af is, dan kan ik met de styling beginnen. Mijn vriend is heel handig, maar voor zijn werk zit hij vaak in het buitenland. Dus het duurt nog even voor we boven gaan beginnen. Ik stilte droom ik verder van een zolderslaapkamer met een badkuip middenin de ruimte. Ook in de tuin moet nog het een en ander gebeuren. We willen graag nog een nieuwe schuur en een overkapping. Bovendien gaan de grote planten er straks ook uit.”

Plantenverslaving

“Binnen heb ik ontzettend veel groen: ik heb een echte plantenverslaving. Door het hele huis hebben we wel meer dan veertig planten. Supergezellig! En dankzij het hoge plafond hebben we dit jaar een kerstboom van drie meter! Grappig genoeg is mijn vriend het meest met al dat groen bezig. Wanneer hij van een lange reis thuiskomt vraagt hij dikwijls ‘wanneer heb je de planten voor het laatst water gegeven? Uit bijna elk bijzonder land neemt hij trouwens iets voor me mee: een apart beeldje, een houten olifant of zoals laatst, een fles rum uit Haïti omdat de fles zo goed bij de rest van onze spulletjes past.”

Miskopen

“Ons interieur staat nooit stil: sommige dingen staan niet langer dan een week op dezelfde plek. Ik koop vrij veel en dan zitten er best vaak miskopen tussen. Van Rick zou onze bank wel weg mogen: hij vindt de stof niet zo fijn. Zelf zou ik zó zonder een paar impulsief gekochte kussentjes, potjes en kandelaars kunnen. Eenmaal thuis zie ik soms de meerwaarde van een extra kussen ineens niet meer, of dan lijkt een potje plots heel erg op iets dat ik al in huis heb. Wel staat of hangt in elke ruimte van ons huis bijvoorbeeld een klok!”

Anti-kleur

“Eigenlijk ben ik nogal anti-kleur. Toch wilde ik de eetkamermuur graag in een soort oudroze tintje verven. Mijn vriend vond het resultaat verschrikkelijk; hij had de muur liever wit gehouden. Dat de kamer nog steeds niet gewit is, heeft te maken met een gebrek aan tijd. Inmiddels ben ik al stiekem aan de kleur gewend.”

Winkel

“Vroeger vond ik het leuk om in kringloopwinkels naar oude kastjes te zoeken, maar hoe ouder ik word, hoe liever ik voor nieuwe dingen kies. Ik werk zelf bij een keten met woonaccessoires en ik neem heel vaak iets geks mee naar huis. Laatst had ik een kandelaar in de vorm van een aap, maar ik heb ook lampen, plantrenrekjes, kleedjes, dekens, kussens en krukjes. Het is niet zo dat we per se een heel Sissy-Boy huis hebben. Ons huis heeft veel wit en licht: de sfeer is een beetje Scandinavisch en minimalistisch. Ik zorg wel dat ik die stijl een beetje afzwak. Ik wil niet het idee hebben dat we in de winkel wonen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 3 =