INSPIRE | EEN HUIS MET KARAKTER

INSPIRE | EEN HUIS MET KARAKTER

Krakende houten vloer, hoge plafonds, originele elementen,houten balken, glas in lood en die ouderwetse houtkachel.. Dit zijn van die items die vele onder ons wel zouden willen hebben in huis. Sommige hebben deze elementen, super gaaf! Zelf heb ik het glas in lood dat zit in de tussendeur van de hal naar de woonkamer en een ouderwetse granieten vloer in mijn hal bij de voordeur. Maat wat maakt deze items nu zo bijzonders?

Hoge plafonds en balken

Veel huizen en appartementen uit de jaren 30 hebben hoge plafonds. Deze zie je vaak met van die prachtige elementen. Hoge plafonds hebben een ruimtelijk effect, waardoor het huis een stuk groter lijkt. Behoud deze plafonds en ga deze niet verlagen omdat je niet weet wat je met deze hoogte aan moet. Hang een mooie grote lamp op, of meerdere bij elkaar. Dit breekt de hoogte maar straalt ook karakter uit, dit in combinatie met hoge boekenkasten maakt het helemaal af.

Wat ook typerend is in een karakteristiek huis, zijn balken. Vaak in oude huizen zijn deze in het zicht gelaten. Nu anno 2016 zijn deze nog steeds super gaaf om te behouden. Nu kun je deze balken wel verven in de kleur dat past bij jouw stijl, maar bij voorkeur schilder je deze wit. Dit zorgt ervoor dat de ruimte optisch ruimer lijkt en geeft een fris en open gevoel.

styleandcreate.com
style-files.com

Die krakende vloer

Als ik bij een vriendin van mij in Arnhem kom ben ik altijd weer verliefd.. bij de eerste stap die ik binnenzet hoor je de vloer kraken.. Zo gaaf! Houten vloeren zijn ook daarom erg geliefd, dit komt door de robuuste en het warme uiterlijk. Daarnaast bieden ze ook veel voordelen zoals duurzaamheid. In veel oude huizen liggen nog de originele houten vloeren dit komt omdat deze jarenlang mee kunnen gaan. Je moet deze vloer wel goed onderhouden.

Je kunt de vloer laten zoals hij is maar een mooie witte houten vloer is ook fantastisch! Dit moet wel bij het interieur passen natuurlijk, nadat je de vloer hebt geverfd is het handig om er nog een laag bootlak overheen te doen. Dit zorgt ervoor dat hij langer mooi blijft en dus minder snel beschadigt.

donkeyandthecarrot.blogspot.nl
myunfinishedhome.com

En wat maakt jouw huis zo karakteristiek? Laat het mij weten ..

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − drie =