INSPIRE | Hoe groen is jouw huis?

Dan bedoel ik niet qua stroomgebruik of afvalscheiding, ik heb het over DE KAMERPLANT.
Bij mij begon het met een duo. En die kregen een fijn plekje op de keukenplank. Vlakbij een raam dus kregen ze veel daglicht en met af en toe wat water groeiden ze zó goed dat ze al snel tot aan het plafond kwamen. Het duo werd verplaatst en ik kocht een nieuw wat kleiner model voor in de keuken en nog een extra exemplaar want ook mijn zelfvertrouwen over plantenverzorging was gegroeid. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat het eerste duo Sanseveria’s zijn, die bekend staan als sterk en eenvoudig qua onderhoud. Ideaal voor starters zonder groene vingers dus.

Inmiddels staan in bijna elke ruimte van ons huis planten, in allerlei soorten en maten. Een boompje in de woonkamer dat gezelschap heeft van een aantal waarvan ik de namen niet meer weet, maar wel een eigen rieten mandje hebben gekregen. En een tijdje geleden kwam ik thuis met een drietal voor de badkamer maar nadat de kleinste bruin en rot werd verhuisden de andere twee snel naar een ruimte met meer daglicht. Er was ook een donkere nis die ik moest en zou opleuken met een plant maar geen een hield het daar vol, dus inmiddels heb ik ook een nepplant aan de collectie toegevoegd. Gewoon wat aarde erbij gestrooid en niemand die het ziet.

En dan zijn er nog de planten met een bijzonder verhaal. Zoals een grijsgroen exemplaar in dito pot die als een soort blind date binnenkwam omdat ik hem bij een webshop bestelde. En niet te vergeten de pilea die nu staat te pronken bij onze eettafel. De ‘pannenkoekenplant’ is op dit moment erg populair op instagram dus natuurlijk wilde ik die graag aan mijn collectie toevoegen. Een lieve instavriendin stuurde me een stekje toe dat ik tijdens mijn vakantie aan mijn moeders groene zorgen heb toevertrouwd waardoor het als snel meerdere blaadjes kreeg. Dus nu kan ik ook meedoen met de #pileawoensdag 🙂

En zoek maar eens op #monsteramonday of #homejungle; groen is volop te vinden op Instagram en Pinterest. En dat is natuurlijk niet zomaar. Planten zijn niet alleen hip, ze maken je huis gezellig en staan bij elk interieur maar ze zijn vooral ook heel gezond want planten maken zuurstof, heel fijn nu we in de wintermaanden wat meer binnen zitten. En een goed excuus als ik weer een mooie mee naar huis wil nemen. Op mijn IG-pagina @claudiaas_life zie je waar ze allemaal staan. De teller staat hier nu op 20, wat is de stand bij jou?

Veel liefs,

 

Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie + elf =