INSPIRE | HET TUINHUISJE

INSPIRE | HET TUINHUISJE

Wanneer de eerste zonnestralen tevoorschijn komen willen de meeste mensen hier graag van genieten. Een tuinhuisje is een ideale plek om lekker in de zon te zitten. Maar niet alleen in de zomer is dit een ideale plek om een verlenging van je huiskamer te maken. Er zijn verschillende soorten tuinhuizen waar het in de wat mindere maanden van het jaar ook prima vertoeven is. Helaas hebben wij nog geen tuinhuis maar dit staat zeker op ons wensenlijstje. Om een impressie van de mogelijkheden en de styling te krijgen ben ik op zoek gegaan naar inspiratie op Instagram. In mijn blog neem ik jullie mee in de inspiratie die ik heb opgedaan.

Verschillende tuinhuizen

In onze zoektocht naar het ideale tuinhuisje ben ik er inmiddels al achter gekomen dat deze er in alle soorten en maten zijn. Zo zijn er tuinhuisjes met een opbergruimte, met en zonder een puntdakje en zijn er de meest uitlopende kleuren. Om te bepalen welke het gaat worden is het handig dat je weet waarvoor je het tuinhuis gaat gebruiken. Heb je opbergruimte nodig, zoek je alleen een gezellig (overdekt) plekje in de tuin waar je heerlijk kunt loungen of wil je misschien buiten koken, dan behoort zelfs een buitenkeuken tot de mogelijkheden. Want zeg nou zelf, buiten koken en eten is in de zomermaanden wel erg fijn!

 

foto’s van @moniquekirchjunger

Wil je niet een losstaand tuinhuis in je tuin dan kun je er ook voor kiezen om een overkapping aan je huis vast te plaatsen en of zelf te bouwen. Voordeel hiervan is dat je naar buiten stapt en toch nog overdekt buiten zit, letterlijk een verlenging van je huiskamer of keuken. Hier geldt ook weer dat er verschillende soorten maten zijn, niks is te gek.

Foto van @stylynnterior

Styling

En dan heb je een tuinhuis maar ja, dan moet er ook nog wat in. Tuinmeubelen, een loungebank, een schommel, tuinposters etc. keuze zat. Je kunt er voor kiezen om de styling van je huiskamer/keuken door te trekken naar het tuinhuis voor een eenheid of het verbinden van je huis met de tuin. Ik heb genoten van de vele foto’s die ik ter inspiratie bij mijn mede Instagrammers heb opgedaan. Scandinavische invloeden, ultieme relaxplekje het kan allemaal. Om je een beeld te geven hier enkele foto’s ter inspiratie. Zelf ben ik helemaal weg van het type tuinhuis en de styling van Manon, zie de foto’s hieronder.

 

Foto’s van @manonsteeghs

      

                 Foto van @karindejongg                                               Foto van @suusvissers                                   Foto van @bij.hes

Ik heb eerst genoeg inspiratie in mijn hoofd en popel om volgende zomer om met ons eigen tuinhuis aan de slag te gaan. Voor nu hoop ik dat ik jullie heb kunnen inspireren met een aantal mooie tuinhuizen en de styling hiervan. Laat de warme zomers, de lange nazomeravonden en de heldere wintermaanden maar komen!

Liefs, Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zes − 3 =