INSPIRE | HET JUISTE VLOERKLEED KIEZEN

Een woonkamer staat meestal gevuld met een bank, een tv meubel, salontafel en eventueel wat stoelen. Om hier een eenheid in te krijgen is het goed om een vloerkleed te gebruiken. Een vloerkleed verbind als ware alle meubels met elkaar en zorgt voor sfeer. Enige tijd terug heb ik de hele woonkamer een nieuwe look gegeven, en wat eigenlijk nog ontbrak was een goed en mooi vloerkleed.

De nieuwe look van de woonkamer heeft iets klassieks maar dan op een hippe manier. Daarom moest het nieuwe kleed ook een ‘classy’ uitstraling hebben. Ik ben gaan kijken bij Volero.nl en hier vond ik een mooi voor hoogpolig vloerkleed. Dit grey glazy vloerkleed van FRAAI is er in diverse kleuren, ik ben gegaan voor antraciet. Door de glans en de mooie dikte van de draad oogt het heel luxe. Het mooie van dit kleed is dat hij heel mooi blend met de rest van de kleuren in de woonkamer. Hiervoor lag er een vloerkleed met een patroon, maar ik ging nu voor een effen vloerkleed. Zo komt er rust in de woonkamer, en is het 1 geheel.

Ook een belangrijk punt is het juiste formaat van het vloerkleed. Wanneer je een te klein vloerkleed gebruikt zal deze het geheel niet verbinden. Ook kan het zijn dat de woonkamer er wat goedkoop uit gaat zien. Een té groot vloerkleed daarin tegen staat ook niet. Dan verdwijnt er een heel stuk van de vloer, terwijl dit meestal ook sfeer geeft. Denk aan een mooie houten vloer, visgraat oid. Dit wil je ook nog kunnen zien! Je ziet ook vaak dat het kleed deels onder de bank word gelegd, dit kan maar hoeft niet. Ik heb gekozen voor wat ruimte voor de bank en loveseat. Zo blijft het kleed ook net wat langer mooi. Vind je het lastig om te bepalen hoe groot vloerkleed je moet kopen? Tape dan verschillende afmetingen om te grond, en kijk wat het mooiste zal lijken. Wil je iets verassends? Ga dan voor een rond kleed.

Er zijn zoveel verschillende vloerkleden waar je uit kunt kiezen. Hierdoor is het niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Maar zet gewoon een paar eisen op een rij en maak een keuze. Leg hem neer, en oordeel pas de volgende dag of het wat is of niet. Soms is het ook een kwestie van wennen. Ik ben erg blij met mijn mooie kleed van Volero, en hij maakt mijn interieur helemaal af!

Wat voor een vloerkleed heb jij in de woonkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig + 2 =