INSPIRE | Het boek ‘Wonder plants 2’

INSPIRE | Het boek ‘Wonder plants 2’

Toen ik het nieuwe boek ‘Wonder Plants 2 – Planten in je Interieur’ voor het eerst opende was het Liefde op het eerste gezicht en die Liefde wil ik graag met je delen in deze blog. Ik kocht het boek afgelopen vrijdag als cadeautje voor mezelf en ik kan niet stoppen met bladeren.


Planten zijn nog altijd Hot! De plantentrend duurt al even en zal voorlopig ook nog wel even aanhouden. Planten zijn niet meer een ‘mode-item’, maar zijn inmiddels een basisingrediënt voor Interieurs. Planten in huis zijn niet alleen mooi, maar ze maken je ook nog eens gelukkig en zorgen voor een gezonder klimaat in huis. Wie mij een beetje kent (of mijn Insta volgt) weet dat ik gek ben op planten. Dat ik verliefd werd op dit mooie boek is dan ook niet zo gek…

Zoals de titel van het boek als zegt is het de opvolger van het boek ‘Wonder plants’ en het kwam een kleine 2 maanden geleden uit. Het boek staat vol inspirerende foto’s van ‘groene’ Interieurs van over de hele wereld. De Interieurs zijn allemaal op hun eigen manier bijzonder en vooral ieder heel eigen. Geen perfect gestylde ruimtes, maar interieurs met een heel persoonlijke touch. Het laat zien dat je er met een paar plantjes niet meer bent, maar dat je echt een ‘groen statement’ mag maken en grote planten mag plaatsen. De gefotografeerde Interieurs variëren van een Appartement in Amsterdam, tot de woning van botanist Patrick Blanc in Parijs en van een droomloft in Baltimore tot een ‘betonnen huis’ in Maringa, Brazilië. Ben je geïnspireerd door de Interieurs? Achterin het boek staat per Interieur beschreven welke planten er gebruikt zijn, handig voor als je zelf een mooi exemplaar wilt scoren.

Een aantal van mijn favoriete: ‘Inside Out’ in Amsterdam, echt een huis vol groen, met een mooie groene Patio midden in de woning. ‘Bold & Bright’ in Melbourne, omdat het voor mij echt een droom is om ooit nog eens een bijzonder pand te renoveren tot droomhuis en ‘Bont & Blauw’ door de mix van veel groen en gekke accessoires.Maar naast deze mooie plaatjes geven de schrijfsters je ook nog veel achtergrond informatie. Wat doen planten voor jou en je omgeving? Welke planten kun je het best kiezen? En hoe verzorg je ze? Een hele leuk toevoeging vind ik de rubriek ‘De plantendokter’ waarin een aantal simpele oplossingen gegeven worden voor alledaagse plantproblemen.

Wat mij ook even ‘wakker schudde’ is de conclusie vrijwel achterin het boek: “Een keurige kamerplant uit een Tuincentrum of Kwekerij kan eigenlijk niet meer. “ Planten worden eigenlijk veel mooier als ze een tijdje bij je wonen. Omdat ze zich dan gaan aanpassen aan hun omgeving. Ze groeien bijvoorbeeld naar het licht of de stand van de bladeren veranderd. Hierdoor voel ik me gelijk wat minder schuldig als ik weer een scheve plant in huis heb staan.


Conclusie: zoals de schrijfster zelf zeggen in de laatste regels van het voorwoord: “het boek laat je dromen” en dat doet het echt! Voor mij mag Wonder plants 3 er dan ook snel komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =