INSPIRE | HAAL DE HERFST IN HUIS

Herfst in huis

INSPIRE | HAAL DE HERFST IN HUIS

Heb je het al gemerkt? De dagen worden weer korter en de temperatuur buiten daalt. Dat betekent dat de herfst zijn intrede doet en stiekem vind ik dat seizoen ook wel weer z’n charmes hebben. De koppen thee zijn niet aan te slepen, weer lekker op de bank onder een dekentje en de kaarsjes kunnen ’s avonds aan! Bij de herfst past juist een warme sfeer in huis zo goed. In deze blog geef ik jullie inspiratie hoe jij jouw interieur klaar maakt voor de herfst.

Herfstkleuren

In de zomer kiezen we massaal voor een licht huis en vrolijke kleuren. In de herfst mogen de donkerdere kleuren ons huis weer betreden. Haal de diepe en donkere kleuren maar weer het huis in. Denk bijvoorbeeld aan oranje- en roodtinten en de aardetinten. Pak het groots aan en verf een wandje in de woonkamer in een herfstkleur. Wordt manlief daar niet zo blij van? Kies er dan voor om het kleiner aan te pakken en wat accessoires te verwisselen. Wit eruit en de herfstkleuren erin!

Herfst in huis
foto van @anglcaa

Hout

Een warme sfeer in jouw interieur kun je makkelijke creëren met hout. Naast accessoires in de herfstkleuren doen ook houten accenten in huis het erg goed tijdens de herfst. Je kunt er ook voor  kiezen om houten meubels in huis te halen. Kies voor een houten eettafel of een leuk bijzettafeltje van hout in de woonkamer. Naast het zien van hout, brengt ook het ruiken van hout ons in herfstsfeer. Kies dus voor geurkaarsjes met een houtachtige geur. Meer lezen over herfstgeuren in huis? Klik dan hier!

kaarsen

Hierboven noemde in de geurkaarsen al even, maar kaarsjes aansteken levert gewoon een heel knus plaatje op. Het licht van de kaarsen is een echte sfeermaker in de avonduren. Nu heb jij eindelijk een goed excuus om die mooie kandelaar aan te schaffen! Je kunt er ook voor kiezen om grote stompkaarsen te groeperen op een mooie koperen plateau of kies juist voor leuke theelichthouders. Genoeg keus in woonwinkels om met kaarsen een warme en gezellige sfeer in huis te creëren.

Herfst in huis
foto van @carolien_manning

HAARD

Met deze tip creëer je letterlijk een warme sfeer in huis! Maak de haard schoon en steek hem aan. Zo hoef jij het niet meer koud te hebben! Waar je in de zomer misschien de meubels zo neerzet dat de haard geblokkeerd werd, mag je nu de meubels weer zo neerzetten dat ze richting de haard staan, zodat je er echt van kunt genieten! Heb je nog geen haard? Er zijn enorm veel trends wat betreft haarden. Wist je dat ze tegenwoordig zelf op maar gemaakte haarden leveren? Lees deze blog als je meer wilt weten over haarden in huis.

Herfst in huis
foto van @stephankaspers

SOFTIES

Bij de herfst mogen een paar heerlijk aaibare materialen niet ontbreken! Vervang de katoenen hoezen van de kussens voor hoezen van fluweel of kies voor gebreide kussenhoezen. Zo creëer je een warme en geborgen sfeer. Ik zie mezelf als zitten op de bank tussen de zachte kussens! Jij ook? Niet alleen kussens zijn lekker soft, maar denk ook aan een plaid. Helemaal hip zijn de grof gebreide plaids. Voor warme voetjes hebben we lekkere sokken en sloffen, maar wat te denken van een vloerkleed of een schapenvachtje op de grond?! Enorm leuk dat je alle materialen en texturen zonder grenzen kunt combineren.

Hoe haal jij de herfst in huis?

Ik hoor jouw radartjes hier ratelen, want jouw hoofd stroomt over van de inspiratie! Waarmee haal jij de herfst in huis? Ik ben heel benieuwd naar jullie herfsthuizen, dus post een foto op Instagram en tag mij: @karinstahome.

PS. De afbeelding bovenaan het artikel is van @nieks_servies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien − zes =