INSPIRE | FOTO’S VAN ONS EERSTE HUIS

eethoek
{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"text":0,"square_fit":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"10BD428A-419D-4359-8985-4A3CA974EBBB_1519922904325","entry_point":"create_flow_fte","photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":0,"enhance":0,"selection":0,"free_crop":0,"flip_rotate":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"width":3547,"source":"editor","origin":"gallery","height":2365,"subsource":"done_button","total_editor_time":55,"brushes_used":0}
INSPIRE | FOTO’S VAN ONS EERSTE HUIS

Na 7,5 jaar samen te zijn, kochten mijn vriend en ik in augustus 2017 ons eerste huisje. Ons oog viel op een appartement in Ede dat flink opgeknapt moest worden. In november kregen we de sleutel en na zo’n 3,5 maand verbouwen met heel veel hulp van mijn handige paps, kunnen we nu eindelijk genieten van ons eigen plekje. Zoals jullie misschien wel weten, bestond mijn oude slaapkamer eigenlijk vooral uit wit. Hier heeft wit toch plaats moeten maken voor een paar gekleurde muren. En dan niet het softe gedoe, maar knalkleuren! Nieuwsgierig? Kijk snel mee naar de foto’s van ons eerste huis!

Bank

Barn kast

WOONKAMER

Het eerste dat opvalt in onze woonkamer is de donkergroene muur. Zelf zijn we ontzettend blij met deze kleur, omdat ‘ie het huis veel warmte geeft, maar ondertussen ook rust uitstraalt. De kleur heet ‘Full river’ en is een extra matte muurverf van de Flexa Pure collectie. De rest van de muren is wit om het toch fris en licht te houden in huis. Ook hebben we de kastenwand tussen de keuken en woonkamer weggehaald, zodat de kamer één geheel werd. Dit maakt het veel lichter en ruimer. Het Ikea tafeltje moet nog vervangen worden door kleine, zwarte tafeltjes, er moeten nog wat lampen opgehangen worden en de gordijnen zijn nog in de maak. Maar het geeft al een redelijke sfeerimpressie, toch?

 

keuken overzicht

  keukendetails

KEUKEN

Toen we het huis kochten, bestond de keuken uit een paar losse kastjes en hing er een enorme boiler boven de gootsteen. M’n vader ging de uitdaging aan en heeft voor ons de boiler verplaatst naar een voorraadkast in de gang. Hierdoor kwam er plek voor de opstelling die we nu hebben. En wauw, wat ben ik blij met de brede lades die we gekozen hebben. Zoveel opbergruimte en geen gedoe met potjes waar je niet bij kunt. Ideaal! Het hoogglans wit was de keuze van m’n vriend, maar achteraf ben ik ook erg blij met het resultaat!

 

SLAAPKAMER

Ook het idee voor de slaapkamer kwam van m’n vriend. Het leek hem tof als we hier zouden kiezen voor een soort luxe hoteluitstraling, waarbij de vloer en muur bijna zwart zijn. We kozen voor een kleur die zo dicht mogelijk in de buurt kwam van het hoofdbord (pure cacao), zodat dit toch weer rust creëert. De posters geven een persoonlijke draai aan de kamer en maken het geheel wat stoerder. Sinds we hier wonen, slaap ik als een blok!

 

werkkamer

WERK-/WASKAMER

Van deze kamer heb ik nog weinig foto’s, omdat deze het minst af is. Hier staan nog wat spullen opgeslagen en we missen nog een bureaustoel. Hij is eigenlijk ingericht met het bureau en de kast die ik op mijn oude slaapkamer had staan. Verder heeft deze kamer een grote kast, waarin de droger en wasmachine zijn weggewerkt, dus hier kan ik mooi de was ophangen. Binnenkort komen er vast meer plaatjes van deze kamer op mijn Instagram! Ik ben in ieder geval weer erg blij met de gekleurde muur, die erg veel warmte geeft.

 

WC EN BADKAMER

Waar we in de rest van het huis steeds hebben gekozen voor een kleuraccent, hebben we de wc en douche lekker basic gehouden. Maar ook hier is een hoop verbouwd. M’n vader heeft de leidingen weggewerkt, van een stortbak een inbouwreservoir gemaakt en alles opnieuw betegeld. Echt, we zijn hem zo dankbaar! Het badmeubel geeft de badkamer een scandinavisch sfeertje door het lichte hout. Helaas hebben we verder weinig ruimte voor decoratie of aankleding, omdat het erg smal is. Toch hebben we de ruimte zo optimaal benut.

 

Na die drukke maanden is het heerlijk om in ons huis bij te komen en te genieten van al het moois. Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van de eerste foto’s vinden! Het is behoorlijk anders dan mijn oude slaapkamer (waar letterlijk alles wit was haha), maar ik vind toch dat je veel van mijn stijl erin terugziet. En mocht je het leuk vinden om alle ontwikkelingen van ons huisje te volgen, volg me dan op Instagram!

Liefs, Angélica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf − 6 =