INSPIRE | Deur makeover met Rustoleum verf

Deuren kunnen best saaie onderdelen van het interieur zijn. Zoals zovelen had ik de mijne mooi wit geverfd toen ik mijn kleine studio betrok. Een flink jaar later is dat helaas wel gaan vervelen. Toen Rustoleum aanbood om samen te werken voor een blogpost, wist ik direct wat ik wilde aanpakken. De deur zou een snelle makeover ondergaan. Kost weinig tijd, is voor iedereen weggelegd en maakt direct impact. Wil je weten hoe ik dat heb gedaan? Lees dan gerust verder!

De verfpotjes waarmee ik aan de slag ben gegaan

Bedenken wat je wil

Het begon met het kiezen van de verf. Mijn houtwerk is geverfd in een matte verf. Ik heb hiervoor gekozen omdat het een oud pand is, met oud houtwerk wat niet egaal is. Wanneer je zou kiezen voor een glanzende afwerking, worden de oneffenheden nog eens extra benadrukt door de reflectie van het zonlicht. Rustoleum verf is er in een kalkverf afwerking, wat een van de meest matte afwerkingen is die er bestaat. Er zijn een hele boel leuke effecten mee te bewerkstelligen, ik ben echter voor een egale afwerking gegaan. Het begon met het kiezen van de kleur. Ik koos de kleur grafiet. Perfect als een sterk contrast tegen het wit.

Mijn slaapkamer in mijn oude huis, waardoor ik mij heb laten inspireren

De voorbereiding

De verf en de lak waren binnen, en ik kon beginnen met mijn DIY-project. Ik begon met het afplakken van het deel van de deur dat ik wilde verven. Doordat er een matte witte verf als basis is, was schuren bij mij niet nodig. Dit zou bij jou anders kunnen zijn. Het is wel altijd nodig om het te verven oppervlakte goed stof- en vetvrij te maken. Dit heb ik gedaan met een mengsel van water (circa 9 delen) en terpentine (circa 1 deel). Maak het daarna goed droog. Hierna roerde ik de kalkverf goed door, waarna ik klaar was voor de klus.

Zorg voor een rechte lijn door te beginnen met plakken aan één kant, te spannen en te plakken aan de andere kant. Hierna kun je de rest vastplakken.

Het verven

Ik ben een persoon die soms een flink risico neemt, als dat betekent dat ik tijd win. Ik heb niks op de grond afgeschermd, ik ben gewoon direct begonnen. De zwarte spatters die er nu zitten zijn echter geen aanrader. Doe niet zoals ik doe, doe zoals ik zeg. De verf dekte enorm goed, deels omdat het een donkere kleur is op een lichte ondergrond. Deels omdat de kwaliteit van de verf en de pigmentering goed is. Ik begon met het voorzichtig verven van de randen met een kwast, waarna ik het grote oppervlak ben gaan vullen. Met één laag was ik klaar. Het heeft al met al nog geen halfuur geduurd!

Begin bij de afgeplakte rand en werk langzaam naar boven. Werk de randen met een preciezere kwast af.

Het afwerken

Ook heb ik van Rustoleum een lak ontvangen, wat zorgt voor een goede seal van de kalkverf. Ik heb ervoor gekozen om deze lak op mijn hele deur te gebruiken, om de overgang van de beide kleuren qua structuur minder opvallend te maken. Na het verwijderen van de tape (doe dit zo spoedig mogelijk!) heb ik alles een paar uur laten drogen. Dezelfde avond nog kon ik aan de slag met de lak. Één laag kon de hele deur bestrijken, wat een mooi resultaat gaf.

Het eindresultaat

Al met al ben ik zeer tevreden met het eindresultaat. Het geeft de deur een interessante look zonder dat het veel tijd, geld of moeite heeft gekost. Ben jij ook helemaal geïnspireerd om je interieur met verf aan te pakken?

Het eindresultaat op de achtergrond in mijn kleine huisje!
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als DO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + drie =