INSPIRE | MET DE DEUR IN HUIS

INSPIRE | MET DE DEUR IN HUIS

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen in een woonblad, op Pinterest of Instagram. Een losse deur ergens in een (woon-)kamer. Ik in ieder geval wel en ik liep er dan ook al een poosje mee in m’n gedachten.

Nu hebben we een heleboel deuren uit het voorhuis  in de oude bijschuur staan. Mijn ouders willen ze niet meer gebruiken wanneer het bij hen verbouwd is, dus mogen wij ze straks gaan gebruiken. Dus, afgelopen zondag de daad bij het woord gevat en een deur van de zolder van de bijschuur gehaald.

Een mooie oude paneeldeur met een metalen/ houten klink.

IMG_2272

Hij had een witte jas, maar aangezien dat dat niet het idee was wat ik in mijn hoofd had, kwam de schuurmachine om de hoek kijken. Natuurlijk dacht ik dat dat wel ‘ff zo gefikst’ zou zijn… Haha. Manlief had net een platte kar gekocht, dus die deed dienst als werkbank. Mooi een plekje onder de open schuur, een zonnetje erbij en gaan met die banaan.

IMG_2309

De witte laag vloog er al gauw af. Maar waar ik blank hout verwachtte (stom eigenlijk) volgde een groene laag. Een groene kleur die we bij het slopen in het voorhuis ook al tegen waren gekomen op onder andere de originele balkenlaag. Tja, dan moet ook die groene laag er aan geloven.

Na het groen volgde de kleur grijs, ik vermoed de grondverf. En na het grijs kwam er mooi blank hout tevoorschijn op de deur. Aangezien de rest van de deur ook nog moest zou dat nog wel even een klus worden.

IMG_2313

In eerste instantie wilde ik het geheel wat vlekkerig houden. Stukjes groen, grijs en wit die elkaar afwisselden. Maar toen ik het eerste deel van de deur bekeek heb ik besloten om de buitenrand grotendeels kaal te schuren. Het werd veel en veel te druk.

Zoals je hieronder kan zien de verschillende lagen. De panelen heb ik wit gelaten. Vond het wel een grappig effect. En de meiden zagen een hartje in een stukje wat ik niet helemaal weggeschuurd had. Weliswaar op z’n kop, maar hij zit er 😀

IMG_2315

Ik heb er een plank tegenaan gezet, een touwlamp van Asha de Jong over gehangen en wat leuke kaarten/ posters op geplakt uit het VT Wonen posterboek, van Hippekaartjes en Inkylines. Gezellig een mand met plaids erbij, de vlinderstoel van de Kwantum ervoor met een lekker kussen van Yvonne Castro Deneer erin en klaar is Clara.

IMG_2311

Wat is jullie crea bea creatie?

x Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − acht =