INSPIRE | Dek je tafel op zijn paasbest!

INSPIRE | Dek je tafel op zijn paasbest!

Pasen. Ik vind het stiekem nog leuker dan kerst. Nouja, leuker.. Kerst is heel gezellig, maar Pasen heeft voor mij meer betekenis en is daarom belangrijker. Met Pasen vier ik de opstanding van Jezus en dat we opnieuw, met schone lei, kunnen beginnen. Een nieuw begin dus. Hoe toepasselijk is het om dat te vieren aan het begin van de lente? De natuur die zich opnieuw ontwikkeld, dieren waar nieuw leven ontstaat. Voor mij is Pasen dan ook een moment om te overdenken met welke dingen ik ga stoppen, waar ik mee ga beginnen en wat zijn de dingen waar ik dankbaar voor ben. Op nummer 1 staat dan altijd familie. En op 2 mijn vrienden. En hoe heerlijk is het om dit te vieren met familie en vrienden? Gewoon eens paar jaar (liever veel vaker) een moment waarbij je samen bent en de liefde voor elkaar viert. Wij hebben dan ook de traditie om op 2e paasdag gezellig met de hele club te brunchen. Wat Pasen ook voor je betekend en hoe je het ook viert, gezellig met elkaar eten is altijd leuk toch? En voor een interieurjunkie als ik, is dat natuurlijk het moment om uit te pakken met een mooi gedekte tafel. Hieronder de leukste tips! Lees je mee?

Eieren
Bij Pasen horen eieren. Zelf ben ik niet zo van de paashaas, maar eieren staan ook voor een nieuw begin, nieuw leven en de zonnige seizoenen die er aan komen. Voor op je paastafel kunt je heel schattig een klein nestje maken waarin je een gekookt eitje legt, of je schildert een leuke tekst of figuur op de eitjes.

 

  Bloemen
Niets is vrolijker dan mooie bloemetjes die uitkomen toch? In kleine vaasjes of zoals hieronder in een eierschaal kunnen ze makkelijk op tafel! Of gewoon een mooie bos tulpen, brengt ook al sfeer!

  Veertjes
Dit heeft misschien niet zoveel met Pasen te maken, maar het staat vooral heel leuk. Kijk nou hoe hieronder een lief menu kaartje is gemaakt. Dan voegt dat veertje toch net wat meer toe?

Katjes
Naast dat Katjes gewoon altijd prachtig zijn, vind ik de simpelheid ervan echt iets toevoegen aan een tafel styling. Wat vind jij van onderstaande plaatjes? (Kijk hoe fantastisch de servetten gedecoreerd zijn, dan is je tafel meteen af! Wat een eyecatcher! Ik zou wel even moeten oefenen denk ik.)

  Paastak
De paastak kan eigenlijk gewoon de hele periode voor Pasen, maar staan ook leuk op tafel. (Wist je dat dit officieel, volgens Christelijke traditie, 40 dagen zijn? Deze gaan in na de Carnaval. Vooral lekker vroeg beginnen met de paasdecoratie dus!)

 

Genoeg leuke ideeën toch? Helaas is mijn tafel te klein om ze allemaal uit te voeren, dus ik moet nog even goed nadenken over hoe ik mijn tafel ga stylen. Hoe vier jij Pasen?
Hoe je het ook viert, ik wens je hele toffe dagen toe! Geniet ervan! En laat je me het weten als je nog een vet goed idee hebt, die ik nog niet ben tegen gekomen?
Ben benieuwd!

Liefs. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 4 =