Inspire | De beste interieurtips van 8 interieurbloggers!

Mirjam Hart

Inspire | De beste interieurtips van 8 interieurbloggers

Wat een heerlijk weer vandaag h√©? Bij mij heeft het warme weer toch altijd het effect dat ik van alles in huis wil schuiven en veranderen. Waar het vandaan komt durf ik niet te zeggen en of ik er altijd blij mee ben is ook de vraag. ūüėČ Wel kan het soms best lastig zijn om weer met een frisse blik eens naar je interieur te kijken en te bedenken of het nog naar je zin is. Om je hier bij op weg te helpen heb ik aan 8 interieurbloggers naar hun allerbeste tip gevraagd. Van een kek kleurtje op de wand, tot duurzaam gebruik van spullen, ze hebben er allemaal verstand van! Dit geeft je de perfecte boost om net die kleine verandering te geven. Lees je mee?

Mevrouw Blond
Mirjam Hart

De tip van: Anne van “Mevrouw Blond”
Is de ruimte niet heel groot? Zorg dan voor een neutrale basis in combinatie met een zachte accentkleur. En maak bewuste keuzes in de hoeveelheid meubelen en accessoires in de ruimte. Zo voorkom je dat de ruimte op je af komt en blijft de sfeer rustig, maar warm.

Neem een kijkje op de blog van Anne: www.mevrouwblond.nl of op via Instagram vinden via @mevrouwblond

De tip van: Mirjam van “Een Goed Verhaal”
Op mijn blog ‚ÄėEen Goed Verhaal‚Äô blog ik voornamelijk over interieur & lifestyle. Maar wie mij al een beetje kent weet dat aan mijn verhalen meestal ook een sociaal en/of milieubewust randje zit. Daarom geef ik ook graag als tip: shop bewust voor je interieur! Kies bijvoorbeeld voor tweedehands items als je geld wilt besparen. Of geef juist net iets meer uit aan nieuwe stevige meubels die langer meegaan, want op lange termijn ben je hiermee goedkoper uit en bespaar je het milieu. Ga ook eens op zoek naar items waar een mooi verhaal achter zit. Zo hebben wij bijvoorbeeld sloophouten lijsten die gemaakt zijn door daklozen in Zuid-Afrika, een wandrek gemaakt van restanten van industri√ęle hekken¬†en opbergmanden gemaakt van oude vrachtwagenbanden. Het maakt je huis inrichten zoveel leuker en het geeft je echt een goed gevoel. Bovendien heb je dan altijd een leuk verhaal klaar als je visite een rondleiding door je huis geeft.

Neem een kijkje op de blog van Mirjam:  https://eengoedverhaal.nu/blog/fency-in-de-peuterkamer/ of op instagram via: @mirjam_hart

Style by Sanne
Interior Delights
Hemelryk

De tip van Sanne van “Style by Sanne”
Wat voor mij in een interieur heel belangrijk is, is eigenheid. Ik hou¬†niet van showroom interieurs, interieurs die zo uit de winkel komen en¬†waar geen persoonlijkheid in zit. Koop niet iets, omdat dit in de mode¬†is of hip is maar omdat dit bij jou past en iets over jou en je stijl¬†zegt. Door dit soort keuzes te maken zal je interieur meer een¬†afspiegeling worden van wie jij bent. Onderscheid je van andere en wees¬†uniek! Zo ben ik gek op vintage items en spullen met een verhaal en deze zie je¬†dan ook geregeld terug in ons huis. Items die uniek zijn en vaak ook¬†niet meer te verkrijgen zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is onze¬†eettafel. Ik denk het meest dierbare item in huis en tevens ook bijna¬†het goedkoopst. We kochten deze voor ‚ā¨40,- en ik knapte hem zelf op tot¬†hoe hij nu is. Elk keer dat ik aan tafel zit ben ik er nog steeds zo¬†blij mee, het is echt een blikvanger in ons huis.

Neem een kijkje op de blog van Sanne via: www.stylebysanne.nl of via haar instagramaccount: @style_by_sanne

De tip van Marielle van “Interior Delights”
Mijn tip is think out of the box! Ben je je witte muur zat? Maar heb je geen zin of geen tijd om je muur helemaal te schilderen? Eerst al dat afplakken en dan 2 lager erop omdat het niet voldoende dekt. Als je al moe wordt bij die gedachte dan is dit een makkelijk alternatief. Hup uit de losse pols een vlak maken. Dat heb ik gedaan en het resultaat is super. Ik heb er een houten frame opgehangen, maar een mooie poster kan natuurlijk ook!

Neem een kijkje op de blog van Marielle via: https://www.interiordelights.nl/ of via haar intagramaccount: @interior_delights

De tip van Joandi van “Hemelryk”
Combineer koele tinten met warme materialen voor een gezellig interieur. Zoals de koele grijze muur met het warme hout. Dat is voor mij de perfecte combinatie.

Neem een kijkje op de blog van Joandi via: http://www.hemelryk.be of bekijk haar instagramaccount: @hemelryk_

Lamemechose
Happy Ayla


De tip van Jorinde van “Lamemechose”

Mijn simpele tip met groots effect is: Houd de basis van je interieur neutraal en clean. Voeg kleur en speelsheid toe door middel van accessoires in een bepaalde kleur of kleurenpalet. Op deze manier zorg je voor rust en eenheid in je interieur. Ook kun je vrij makkelijk een verandering aanbrengen door accessoires te verwisselen. De basis van mijn eigen interieur is wit en in de afgelopen jaren al vaak veranderd doordat ik de accentkleur aanpaste.

Neem een kijkje op de blog van Jorinde via: https://www.lamemechose.nl/ of bekijk haar instagramaccount: @lamemechose.nl

De tip van Ayla van “Happy Ayla”

Mijn top tip is: Blijf lekker bij jezelf. Cre√ęer een interieur wat bij jou past. Plaats op Social Media vooral foto’s van wat jij mooi vindt. Dat is het belangrijkste! Plaats foto’s op ongeveer dezelfde tijdstippen, dan krijgen jou volgers ook een patroon. Continu√Įteit is in je huis en online belangrijk!.

Neem een kijkje op de blog van Ayla via: http://www.happyayla.nl/ of bekijk haar instagramaccount: @happy_ayla

De tip van Hedwig van “Festiv”
Ik vind het leuk om te schuiven met spullen om zo een andere look aan mijn interieur te geven. Eens in de zoveel tijd zet ik alles, inclusief planten, kussens, tafeltjes en stoeltjes, bij elkaar en krijgt het weer een ander plekje. Je zult zien dat je door het schuiven weer heel anders tegen je interieur aankijkt en het is ook nog eens goedkoper en duurzamer. Oh en een likje verf doet ook wonderen. Je hoeft trouwens niet alles in je huis te zetten. Je kunt ook een klein voorraadje op zolder bewaren waar je zo nu en dan weer wat spulletjes van gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld je interieur aan de seizoenen aanpassen. In de zomer frisse kleurtjes en in de winter de warme tinten.

Neem een kijkje op de blog van Hedwig via: http://www.festiv.nl/ of bekijk haar instagramaccount: @festiv.journal

Dit waren de tips! Ik hoop dat je het leuk vond om deze inspiratie te lezen en dat je met de tips aan de slag kan. Thanks voor alle bloggers die zo lief waren om mee te werken! Fijne dag nog & geniet van het zonnetje!
Liefs. X. Annemarieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =