INSPIRE | DE BABYKAMER

Pinterest.com

INSPIRE | DE BABYKAMER

De meeste mensen die mij volgen op mijn Instagramaccount @wonenaandegentiaan weten inmiddels ons fantastische begin van 2018. Wij zijn zwanger! Er komt natuurlijk bij zoiets bijzonders veel op je af. Één van deze dingen is de babykamer, iets waar ik al jaren naar uitkijk. In deze blog laat ik je met behulp van Pinterest mijn inspiratie zien om aan de slag te gaan. Want waar moet je eigenlijk beginnen?

DE BASIS

Een goede vloer en een kleurenpalet uitkiezen, dit is de basis van je babykamer. Gelukkig kun je op het internet en apps als Pinterest vandaag de dag helemaal uit je dak gaan als inspiratiebron. Lichte kleuren als basis dat lijkt mij een goed begin. Bij het op jacht gaan van de meubeltjes, werd al vrij gauw duidelijk dat dé kleur momenteel in babykamerland mintgroen is. Wij zien deze kleur helemaal zitten en zeg nou zelf, dit kan voor een jongetje en een meisje. Een lichte vloer erbij en klaar is kees, althans zo makkelijk lijkt het.

Babykamer mintgroen
Babykamer basis
Babykamer monochrome

De voorkeur qua kleurenpalet is wel duidelijk… Toch is er nog zoveel meer, niks lijkt te gek. Zo zijn er de toch wat standaard kleuren blauw en roze en ook is een monochrome babykamer in het zwart-wit helemaal van nu. Een behangetje, muurstickers of een lambrisering. Ook hier zijn opties genoeg.

DE MEUBELTJES

De volgende stap nadat de basis van je babykamer is gelegd zijn de meubeltjes. Natuurlijk moeten er een aantal standaard meubeltjes in de babykamer maar ook hier zijn weer mogelijkheden te over. Wil ik een wiegje of toch een ledikantje? Wil ik nieuwe meubeltjes of ga ik ‘oude’ meubeltjes oppimpen. Gelukkig bestaat er apps zoals Pinterest en Instagram. Een digitaal moodbord is zo gemaakt. Ook qua kleurenpalet is er genoeg keuze.

wiegje
antieke commode

STYLEN

Het allerleukste van de babykamer vind ik het persoonlijk toch wel alle frutsels oftwel het afstylen. Ook hierin kom ik weer ogen te kort. Wat is er toch veel moois te koop. Hier moet ik wel een beetje op de rem gaan trappen want er is zoveel moois maar is alles wel zo praktisch? Ook hier helpt een moodboard mij bij en het simpelweg spieken bij andere mama’s op bijvoorbeeld Instagram hoe zij alles hebben ingericht. Een aantal musthaves die ik op mijn verlanglijstje heb staan zijn; Een witte schommelstoel, de Ikea Kruidenrekjes (kun je zo leuk mee stylen) en een canvas groeimeter.

Schommelstoel
Kruidenrekje Ikea
Groeimeter

EINDRESULTAAT

Ik kan niet wachten om ermee te beginnen. Nog even een paar weekjes wachten totdat we de 20 weken echo hebben gehad en ik kan los! Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte of het zo is geworden zoals ik voor ogen had. Zodra het klaar is zal ik het resultaat met jullie delen.

Nog tips  voor een mommy to be, ik hoor ze graag.

Liefs, Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − 2 =