INSPIRE | BRINGING NATURE IN TO YOUR HOME

Tijdens het schrijven van deze blog is het nog even een aantal dagen heerlijk nazomer weer.. wat hebben we een lekkere zomer gehad toch! Lekker veel buiten geleefd .. maar we moeten ons straks weer meer binnen zien te vermaken. En hoe fijn is het om een beetje van dat buiten mee naar binnen te nemen?! Dat gaan we doen door mooie items te gebruiken in de styling binnen van natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen zijn al jaren een must in je interieur. Denk aan mooi katoen, linnen, wol of hout. Maar hoe pakken we dit aan? Misschien denk je wel, ik moet hier ontzettend veel voor doen .. maar nee! Met een paar kleine toevoegingen kun jij dit najaar ook van dat “buiten” nog genieten.

Neem de slaapkamer .. wellicht heb je een hele tijd amper onder een deken gelegen met het warme weer. Maar als de nachten weer wat kouder worden willen we toch even iets over ons heen hebben. En dan is het nu het moment om hier ook net ff wat moois van te maken. Neem allereerst een mooi dekbed van katoen. En vul dit aan met een sprei. Het imago ‘sprei’ klinkt misschien wat ouderwets, maar nee! Het kan de look van de slaapkamer helemaal af maken. Deze sprei wat ik heb gebruikt is van Sissy-boy en is van 100 % katoen. Hij past helemaal in het sfeertje van de slaapkamer. Gebruik verder in de styling wat droogbloemen of pampaspluimen.

We hebben waarschijnlijk met z’n allen lekker veel buiten gegeten, bbq aan of een lekkere salade .. Buiten eten heeft altijd wel iets, een extra sfeertje ofzo. Daarom gaf ik ook even wat aandacht aan mijn textiel in de keuken en de aankleding aan de eettafel. Ga voor een mooie nieuwe set qua handdoek en theedoek. Gooi de oude vaatdoeken bij het vuil en koop hier ook weer even wat nieuws voor. Om het natuurlijk te houden ging ik voor aardse tinten in de keuken. Bruin/beige tinten zorgen voor dat natuurlijke tintje. Maar geeft ook al een beetje dat najaarsgevoel.

Van de zomer hebben we dus vaak aan tafel zitten eten buiten .. misschien dat je binnen sneller met je bord op de bank ploft. Dat is eigenlijk wel zonde, want ook binnen kun je het net zo gezellig maken als buiten. Voeg qua borden eens een mooie andere tint toe, en werk met lagen. Zo word de tafel ‘rijk’ en zullen je ‘huisgenoten’ wel moeten komen eten aan de tafel. Style het verder wederom af met bloemen en mooi tafellinnen. Ik verrijkte me huidige servies met een paar roze borden van Sissy-boy. Deze borden zijn van aardewerk en handgemaakt in Portugal, zo gaaf! Ja, ook aardewerk is een natuurlijk materiaal dus helemaal goed.

Tips om dat heerlijke natuurgevoel binnen te creëren:

  • Ga voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Deze zijn vaak wat duurder, maar gaan ook veel langer mee.
  • Gebruik aarde kleuren. Bruin, beige, wit, grijs. Maar ook pastel of vergrijsde tinten doen het goed met deze kleuren.
  • Bloemen! Om echt dat buitensfeertje te creëren moet je wel een mooie bos hebben staan. Of een paar bloemen in kleinere vaasjes. En helemaal van nu, droogbloemen/takken.
  • Voer ook eens een interieur switch in de keuken of toilet of slaapkamer. We gaan vaak bezig met de woonkamer, maar ook in de andere ruimtes van het huis zijn we straks weer wat vaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × drie =