INSPIRE | BLAUW VOOR DE MEIDENKAMER

INSPIRE | BLAUW VOOR DE MEIDENKAMER

Zoals veel van mijn volgers op instagram wel weten ben ik dol op groen in ons huis. Ook de babykamer moest eraan geloven toen we wisten dat we een jongetje kregen. Heerlijk dat legergroen in combinatie met hout. Maar ons meisje vind het allemaal wel genoeg groen ( jij wilt altijd alles groen krijg ik vaak genoeg te horen.) Dus toen we voor een paar maandjes terug besloten haar slaapkamer een make-over te geven vroegen we welke kleur wil je graag. Waarop haar antwoord was “blauw” en dan het liefst het Elsa blauw ,met die kleur op de muur kreeg ik het bij de gedachten al spaans benauwd. Dus dat werd saampjes een ander kleurtje blauw uitzoeken bij de Karwei. Ons oog viel op de stoere denim blauw nummer : 2052 van Karwei die je al kant en klaar kan kopen in een emmer van 2,5l .

En in het vak vlak naast de emmers viel ons meisje haar oog op de Glitter mix van de happy colours van Karwei een transparante muurverf met regenboog glitters,ook wel logisch want het zag er enorm spectaculaire uit. En ik dacht dat is tof om het stoere denim blauw toch nog een leuke Girly touch te geven.

Dus we waren eruit,en toen gingen we gauw naar huis om met de make-over te beginnen. Want als we iets in het hoofd hebben moet het ook direct gebeuren. Eenmaal thuis maakten we de ene kant van de slaapkamer leeg. Als eerst ging ik de hoogte van de lambrisering meten en aftekenen op de muur. Dat zelfde deden we ook bij haar witte ikea kast die tegen de muur kwam te staan en het leek mij tof om het blauw door te laten lopen met de kast en de muur.

Als eerste deed ik de muur,daarna heb ik de kleding kast ontvet en met een droge doek afgenomen. Waarna ik daar ook gewoon de muurverf op heb gerold heb er 2 lagen overheen gedaan zodat die mooi egaal dekte. Ik gebruikte hier een kleine roller voor!

Na een nachtje drogen hebben we de glitter mix erover heen gerold. En dat geeft een onwijs leuk subtiel effect als de zon of het daglicht erop schijnt.

En daarna kon het leukste gedeelte beginnen het stylen van de meidenkamer. Accessoires aan de muur zoals de letter J die ik het zelf kleurtje gaf als de muur. En de ster verfde ik met zwarte matte krijtbord verf van de Action.

Voor onder haar stapelbed maakte we een aantal kussens met toffe printjes en blauwtinten om een lekker chill plekje te maken. Turn ringen aan het plafon en klaar was de stoere meiden kamer van ons meisje. Ze is er helemaal blij mee,zij blij wij blij!

Dus ‘Blauw’ kan ook heus voor een meidenkamer wat jullie!?? Benieuwd wat jullie ervan vinden.

Liefs Naomi

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + zes =