INSPIRE | BINNENKIJKEN IN EEN LICHTE TUSSENWONING

INSPIRE | BINNENKIJKEN IN EEN LICHTE TUSSENWONING

Licht rust en eenheid. Dat waren voor ons 3 kernwoorden toen we onze woning lieten verbouwen en zorgvuldig ons interieur samenstelde. Met onze 2 kinderen, banen en alles wat de kalender vult, vinden we het belangrijk dat het huis rust uitstraalt. Door veel  wit aan te vullen met zachte grijs en groentinten vormt het een goede basis.

                                                                                                        @huisje_van _4

Vooral de slaapkamer hebben we lekker licht gelaten. Door natuurlijke materialen zoals hout, wol, katoen of riet toe te voegen, word het wit minder hard en zal de ruimte warmer en behaaglijk aanvoelen. Met de kinderen kan het huis nooit zo opgeruimd zijn zoals ik zou willen maar dit proberen we in onze slaapkamer wel te behouden. Zelfs de boeken in de open kast staan andersom zodat het een rustig geheel word. Het allerfijnste vind ik verse bloemen of takken naast het bed. Dat is zo gezellig wakker worden.

.                                                                                                  @huisje_van_4

Op de lange muur in de woonkamer verfde we een grijze lambrisering (kleur: cyber van Histor). Het is een warme kleur grijs waardoor de woonkamer minder hard oogt. Met meerdere grijs en vergrijsde groentinten terug te laten komen in de woonkamer, ontstaat er  een fijn ton sur ton palet waar we beide van houden. Het plankje boven de bank is een slimme oplossing als je zoals ik veel van afwisseling houd. Zo kun je van alles neerzetten wat je normaal gesproken aan je muur zou hangen maar dan zonder te hoeven te boren. Om de paar weken richt ik het opnieuw in en wissel ik met wat kussenhoezen op de bank. Zo voelt de woonkamer steeds weer een beetje als nieuw.

Met slimme opbergers word speelgoed van de kids snel opgeborgen. Wij kozen voor 2 brede uitschuiflades, die niet alleen een hoop opbergen, maar met een paar leuke kussens erop ook nog eens een  loungeplek voor ze is.

                                                                                                     @huisje_van_4

Door een muur open te breken, ontstond onze woondroom: een open keuken. Ons vorige huis had een klein keukentje en we misten vooral veel opbergruimte. In de diepe lades van onze nieuwe keuken konden we alles in kwijt. Nu zijn de keuken en woonkamer ook met elkaar verbonden, wat heel fijn is. De eettafel staat precies in het midden , waar vrienden en familie gezellig aanschuiven. Precies zoals ik mijn droomhuis had voorgesteld!

                                                                                                              @huisje_van_4

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vijf =