INSPIRE | BINNENKIJKEN IN EEN APPARTEMENT VAN 50M2

INSPIRE | BINNENKIJKEN IN EEN APPARTEMENT VAN 50M2

Deze keer heb ik voor jullie een leuk interview en wel met Laura: één van mijn beste vriendinnetjes! Vaak kijken we binnen bij huizen, maar dat is natuurlijk niet de realiteit. Niet iedereen woont in een huis en juist van een appartement kun je ook een fijne en gezellige plek maken. Ik vind dat Laura hier goed in geslaagd is en daarom deel ik graag haar appartement van 50 m2 met jullie! Gluur je mee naar binnen?

Wie ben je?

Ik ben Laura, 23 jaar oud en ik zit in het laatste jaar van de studie Communicatie & Multimedia Design. Ik woon inmiddels drie jaar op mezelf in een klein appartementje van 50 m2, dat helemaal naar eigen smaak is ingericht.

Met wie woon je en waar?

Ik woon samen met mijn vriend Jeffrey en mijn konijnen Albert en Corrie. Ook mijn vriend studeert nog. Hij begint dit jaar aan een nieuwe opleiding voor geschiedenisdocent. We wonen in de Achterhoek, vlakbij de plaatsen waar wij allebei geboren zijn. In de toekomst zou ik toch graag naar een grotere stad of de Randstad willen verhuizen, omdat dat mij toch meer trekt dan het rustige platteland.

Waarom woon je hier?

Drie jaar geleden zijn wij hier komen wonen omdat we werden uitgeloot voor deze woning. Het is een klein appartement, gelegen op de tweede etage. Het appartement is 50 m2, maar van alle gemakken voorzien. Wij vonden dit natuurlijk super leuk! We waren twee jaar samen en wilden allebei graag op onszelf gaan wonen. Dit is dan ook de reden dat we het appartement gelijk hebben geaccepteerd en ook niet verder hebben gekeken. Het is niet een woning waar we nog heel lang willen wonen. Het appartement heeft maar één slaapkamer en stiekem zijn we af en toe al aan het kijken voor iets groters. Als starterswoning vonden wij dit perfect en zijn we tot op de dag van vandaag nog ontzettend blij met dit stekkie.

Wat zijn jouw favoriete plekken in huis?

Mijn favoriete plekken in huis zijn de woonkamer en het aangrenzende balkon. Op zomerdagen zoals deze hebben we vaak de deur open staan. Dan heb ik een mooi uitzicht op ons kleine, maar gezellige balkon. Onze konijntjes lopen (bijna) altijd los in huis en zij zijn vaak te vinden op het vloerkleed in de woonkamer. Wanneer ik op de bank zit komen ze mij altijd begroeten. De woonkamer is voor mij dus een erg gezellige plek om te zijn.

Wat is jouw favoriete accessoire?

Mijn favoriete accessoire in huis is mijn showrek, dat boven de bank hangt. Het rek hangt vol met kaarten, foto’s en andere pluralia. Ik vind het leuk om regelmatig de kaarten, foto’s en prullen te verwisselen en vervangen voor iets anders. Zo kun je je kleine huis toch nog een beetje veranderen!

Welke woonwensen heb je?

Later zou ik graag in een nieuwbouwhuis willen wonen met een grote tuin. Ik ben opgegroeid op een boerderij. De ruimte die ik vroeger had mis ik wel een beetje. Een grote tuin zou ik dus wel heel erg leuk vinden als ik ooit ga verhuizen. Ook zou ik graag een eigen werkkamer willen hebben in ons volgende huis. Op dit moment werk ik vaak in de woonkamer, maar dit is wel eens vervelend omdat ik vaak snel afgeleid ben als Jeffrey iets op TV kijkt. Met de tips die in deze blog worden gegeven voor een mooie werkplek, komt dat vast helemaal goed!

Waar ga je graag woonwinkelen?

Ik ga graag naar de Ikea, Sostene Grene, Xenos, Woondock, Intratuin, Kwantum en dat soort woonwinkels. Ik vind het leuk om inspiratie op te doen en eigenlijk kom ik ook nooit met lege handen thuis. Ik vind het leuk om ons interieur regelmatig te veranderen, al ziet Jeffrey me vaak alweer aankomen als ik weer eens iets nieuws gekocht heb. Het huis wordt bijna te klein voor al onze spullen. Nog een reden om te verhuizen en op zoek te gaan naar een groter huis dus, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + vijftien =