INSPIRE | BINNENKIJKEN BIJ CHANTAL

inspire | binnenkijken bij chantal

Deze maand mogen we weer bij iemand binnenkijken, hoe leuk is dat?! In deze binnenkijker maken we kennis met Chantal. Zij is de persoon achter het Instagram-account @wonenbijchan. Interieur is haar passie en dus laat Chantal graag aan jullie zien hoe ze woont! Neem je ook een kijkje bij Chantal binnen?

Wie ben je ?

Ik ben Chantal en ik ben 28 lentes jong. Op mijn Instagram komt het weleens te sprake, maar naast mijn enorme passie voor interieur is reizen mijn andere grote passie. Sinds 2011 ben ik aan het werk als reisspecialist. Ik werk dus op een reisbureau en ik mag elke dag leuke vakanties regelen voor onder andere jullie!

 

Met wie woon je en waar?

Ik ben geboren in Gorinchem, maar woon mijn hele leven al in de Glasstad van Nederland: Leerdam. Sinds mijn 21e woon ik samen met Wouter. Inmiddels hebben we al in 3 huizen gewoond. Ons laatste huis is ons eerst koophuis en hier blijven we voorlopig nog wel even wonen samen met onze 2 katten Tiesto & Deejay.

Hoe ziet jouw woning eruit?

Wij wonen in de nieuwbouwwijk in Leerdam, die nog volledig in aanbouw is. Het is de bedoeling dat hier 1000 huizen komen te staan en wij zitten nu bij de eerste 250. Er gaat dus nog volop gebouwd worden en wij zitten dus af en toe nog echt in een bouwput! We hebben gekozen voor een tussenwoning met een dwarskap. Op zolder hebben wij dus een puntdak en onze buren hebben allemaal een schuin dak op zolder. Doordat wij zelf de kleur baksteen van ons huis konden bepalen, hebben wij (eigenlijk voornamelijk ik) lang getwijfeld over antraciet of wit. Ik was natuurlijk een voorstander van wit, maar hier heeft Wouter toch in gewonnen en ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat het antraciet is geworden.

 

Waarom woon je hier? Wat maakt het huis zo bijzonder?

Wij zijn in het voorjaar van 2016 in ons nieuwbouwavontuur terecht gekomen. Op Facebook kwam een toffe advertentie voorbij met de vraag of je je eigen droomhuis wilde samen stellen voor een leuke prijs en dat wilde wij zeker! Samen met onze buren (in totaal 14 huizen) mochten wij de afmetingen, kleuren en grootte samen stellen van ons huis. We konden hierdoor echt onze woonwensen verwerken in het huis. Natuurlijk was niet alles mogelijk, maar wie kan nu zeggen dat je je eigen baksteen kon uitkiezen, de afmetingen en de kleur van de kozijnen/deuren. Hierdoor is ons huis volledig aangepast op onze woonwensen. Tijdens ons project hebben wij onze buren leren kennen, waardoor er toch een speciale band is ontstaan. Ook zijn het veel leeftijdsgenoten waarbij we vroeger op de middelbare school zaten. Het kan in de zomer maanden dus soms nog eens best gezellig worden…. 🙂

Hoe zou jij jouw woonstijl omschrijven?
De afgelopen jaren heb ik echt mijn eigen woonstijl gevonden. De inrichting van ons huis is voornamelijk Scandinavisch met een touch van industrieel en botanisch. Groen is de accentkleur in huis en die kleur kan je overal wel terug vinden. Zit het niet op de muur, dan kun je het wel terug vinden in accessoires of planten!
Wat zijn jouw favoriete plekken in huis? wat is jouw favoriete item?

Mijn favoriete plekken in huis zijn de woonkamer en de slaapkamer. Dit zijn twee hele fijne plekken geworden om uit te rusten en lekker bij te komen. Mijn favoriete item in huis is de RAANE stoel van Ikea, deze staat zó leuk in de woonkamer 🙂

 

Wat zijn jouw woonwensen?

Natuurlijk heb ik ontzettend veel te wensen, maar op dit moment ben ik tevreden. De grootste wens is momenteel een heerlijke overkapping in de achtertuin. Deze woonwens staat op de planning voor het voorjaar.

Waar ga je graag woonwinkelen?

In ons huis vind je geen dure design meubels én accessoires. Ik ben echt van het budget shoppen: veel leuks voor weinig! Onze duurste aankoop is denk ik ons bed, maar dat is voor een goede nachtrust erg belangrijk. Mijn favorieten winkels om te shoppen zijn heel divers, dat kan van Zara Home tot Zeeman zijn. Net waar ze iets leuks hebben én wat mij aanspreekt qua prijs!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien + twintig =