INSPIRE | BEGIN DE DAG MET EEN … KOPJE KOFFIE

Hoe begin jij jouw dag? Wellicht ook met een kop koffie? Als we verschillende onderzoeken mogen geloven, drinkt gemiddeld elke Nederlander 4 koppen per dag. Net iets te veel dan gezond voor ons is, 3 koppen per dag is gezond! Gezien deze aantallen heeft vast iedereen een koffiezetapparaat in de keuken staan. Nu klinkt het woord koffiezetapparaat wat ouderwets. Maar niets is minder waar, deze zijn tegenwoordig net zo mooi als een welbekende espressomachine. Er zijn namelijk genoeg mensen die liever een kopje koffiezetten van verse bonen in plaats van een koffie cup of koffie pad. 

Let bij het plaatsen van een koffiezetapparaat of espressomachine op waar en hoe het staat op het aanrecht. Zorg ervoor dat eventueel vocht niet in het blad kan trekken. Leg daarom een onderzetter onder het apparaat. Denk bijvoorbeeld aan een mooi metalen dienblad, zo houd je het aanrecht schoon en onbeschadigd. Wanneer je in het bezit bent van een extra mooie machine mag deze gewoon gezien worden, en hoeft deze niet per se in een hoekje gezet te worden. Wanneer je een bar in de keuken hebt is dit ook een goede plek voor het koffiezetapparaat. Zet er een paar mooie (espresso) kopjes bij en maak een echte ‘koffiecorner’. Hoe gezellig is dat om hier je dag te kunnen starten? 

Wil je graag een nieuwe machine aanschaffen? Dan zijn er een paar tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Ga eerst na of je veel of wat minder koffie zet. Aan de hand hiervan kun je bepalen of je een groter apparaat neemt of juist een wat kleinere variant. En van welke koffie houd je? Of wil je élk soort koffie willen kunnen maken? Er zijn namelijk machines die alles kunnen maken, of juist 1 soort koffie. Zelf heb ik een vrij normaal koffiezetapparaat die werkt op cups. Deze Krups koffiemachine zet zowel een normaal kopje koffie als een lekkere espresso, perfect voor in ons huis! Deze koffiemachine koop je oa bij De Bijenkorf. Hier vind je overigens allerlei soorten machines, voor ieder wat wils!

Zorg er ook voor dat je regelmatig het apparaat ontkalkt.. super suffe tip misschien, maar zo gaat het wel langer mee. En we willen natuurlijk niet een ochtend zonder het zo gewilde kopje koffie toch? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 1 =