INSPIRE | 5x Vakantiefoto’s in je interieur

INSPIRE | 5x Vakantiefoto’s in je interieur

Terwijl onze bijzondere reis door Vietnam er alweer op zit, zullen vele van jullie nog lekker op vakantie zijn of het zelfs nog te goed hebben? Een van mijn grootste hobby’s tijdens onze reizen is het maken van mooie foto’s van de vele bijzondere plekken die we bezoeken. Ik kan echt de hele dag rondlopen met mijn camera om dat ene perfecte plaatje te schieten. Herkenbaar? En het lijkt wel alsof ik na iedere reis die we maken meer foto’s heb na afloop. Natuurlijk verdienen deze mooie plaatjes een ook plek in huis. Wat mij betreft is het zoveel leuker om een eigen foto een plekje te geven in je interieur, dan de (stock)foto die heel veel anderen ook aan de wand hebben hangen. Het geeft je inrichting toch een persoonlijk tintje. Maar hoe kun je jouw foto(s) een prominente plek geven in je huis? Hieronder 5 tips.

1. de Ixxi-wall
Misschien niet de meest originele manier, maar wel een heel handige manier. Zo hebben wij boven onze eettafel een grote IXXI hangen met foto’s van onze 1e verre reis met zijn 3-en naar Maleisië. Je kunt natuurlijk kiezen om de allermooiste of meest bijzondere foto te vergroten, maar je kunt ook een collage maken van een serie foto’s. Door foto’s in 1 kleurgamma te kiezen of een pallet van kleuren dat past in je interieur, wordt het echt onderdeel van je inrichting

 Design by Studio McGee

2. de Gallery wall
We kennen natuurlijk de verzameling ‘willekeurig’ bij elkaar gehangen foto’s. Maar je kunt je vakantiefoto’s ook inlijsten alsof het ware kunstwerkjes zijn. Druk een serie foto’s op een klein formaat af, bij voorkeur in 1 kleurenpallet of bijvoorbeeld in zwart wit en plaats ze in grote lijsten met een (wit) passe-partout. Door ze op passende afstand van elkaar te hangen, krijg je echt het idee van een Galerie.

Foto: Kara Rosenlund

3. Go XXL
Wil je van je vakantiefoto’s wat meer maken dan ‘leuke kiekjes’, kies dan 1 (of 2) van je mooiste foto’s uit en laat deze op XXL formaat afdrukken. Een eenvoudige lijst erom heen en je foto’s zijn meer objecten geworden dan een simpel kiekje. Je kunt ze zoals hier op de foto nonchalant tegen de muur aanzetten maar ook op een wand zijn het echte blikvangers.

inspiratie: Desenio

4. Foto meets herinnering
Je kunt een foto met een bijzondere herinnering of een leuk verhaal ook combineren met tekst. Kies voor 2 (identieke) lijsten naast elkaar, met in de 1 je foto en in de ander een kort verhaaltje; een mooie herinnering, een quote, de coördinaten van je bestemming, het weerbericht van die dag, het bonnetje van de lekkerste ijsjes van de wereld. De combinatie van een foto met een tekst maakt de herinnering nog levendiger. Ook kun je die ene mooie foto combineren met souvenirs van je reis of andere passende objecten.

inspiratie: de Behangshop

5. uitnodigend Behang
Wil je echt ‘opgezogen’ worden in de herinnering aan die ene mooie plek. Laat dan je mooiste foto printen op een behang. Er is misschien wat lef voor nodig, maar je hebt wel een herinnering met impact op je wand! Zo waan je je in 1x weer midden in een rijstveld of op dat ene verlaten strandje.

Ik ben nog wel even bezig met het selecteren van de allermooiste foto’s van onze reis. Maar deze foto’s krijgen binnenkort zeker weer een plekje in ons huis!

Tot de volgende post!
Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =