INSPIRE | 5 Interieur musthaves voor 2019!

https://www.sfgirlbybay.com/2018/12/18/color-story-living-coral/

INSPIRE | 5 Interieur musthaves  voor 2019!

Zo op het randje van 2018 schrijf ik mijn laatste blog voor dit jaar en dan is het natuurlijk tijd om even vooruit te kijken. Wat gaat 2019 ons Interieur brengen? Ik heb 5 echte musthaves voor je op een rij gezet.

1. Kleur!
Je kon het dit jaar al zien aankomen; kleur in je interieur is ‘hot’ en niet alleen de zachte pasteltinten, maar ook fijne warme en meer intense kleuren. Flexa introduceerde een aantal maanden geleden natuurlijk ‘Spiced honey’ als de kleur van 2019 en Pantone introduceerde onlangs ‘living Coral’ als de kleur van het jaar. Beiden fijne warme tinten, die zich ook heel goed laten combineren met verschillende paletten. Door Spiced honey of Living Coral te combineren met donkere tinten maak je echt een statement, maar wanneer je ze combineert met fris wit houd je het toch heel luchtig.

Dat kleur in je interieur weer ‘mag’ betekend echt niet dat je alle wanden hoeft te gaan schilderen, maar een beetje kleur in huis is echt wel fijn. En dat kan ook heel goed met accessoires, zoals kussens, dekens, vazen, bloemen en planten of een toffe lamp.

Living Coral in het Interieur

2. Groen, groener, groenst.
Het is bijna een inkoppertje, maar planten zijn echt niet meer weg te denken uit onze interieurs. Planten zijn niet meer alleen een trend, maar echte basisitems voor je interieur. In 2019 mogen planten groot  zijn, echte eyecatchers of blikvangers. Planten mogen ook echt door het hele huis, dus niet alleen in de Woonkamer, maar ook je slaapkamer frist op met een mooie plant! Planten verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit in huis, dus ze dragen ook hun steentje bij aan bijvoorbeeld een betere nachtrust. Planten met een ‘printje’ op de bladeren doen het in 2019 ook goed.

Grote planten in huis

Een beetje duurzaamheid.
Gelukkig een ‘trend’ waar steeds meer aandacht voor is: duurzaamheid in je interieur en wat mij betreft is het meer dan een trend, maar wordt het gewoon een ‘evergreen’. Duurzaamheid zie je terug in het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen zoals kurk, linnen en bamboe. Hiermee haal je ook gelijk een stukje natuur in huis. Een andere manier om wat duurzamer met je interieur om te gaan, is natuurlijk het hergebruiken van materialen of meubels. Door een kastje van de woonkamer naar de slaapkamer (of andersom) te verplaatsen geef je een ruimte toch weer even een nieuwe look, zonder direct weer iets nieuws te kopen. Ikzelf ga ook echt proberen om minder kleine losse spullen te kopen, spullen die je 1 seizoen in je huis zet om ze er vervolgens een paar maanden later weer uit te gooien. Door wat minder kleine (wegwerp) aankopen te doen en te kiezen voor spullen van een betere kwaliteit die langer mee gaan, wil ik mijn interieur echt duurzamer laten zijn.

Iedere interieurlover zal zich hierin herkennen, het is heel verleidelijk om iedere keer weer leuke nieuwe spulletjes aan te schaffen en je woon- of slaapkamer een nieuwe look te geven. Maar dat kan ook echt op een meer duurzame manier, ga je samen met mij de uitdaging aan?

Een duurzaam Interieur

Chique materialen en overdaad
Minimalisme is echt wel naar de achtergrond verdreven, overdaad mag weer. Dat zie je niet alleen een terug in het gebruik van rijke en warme kleuren, maar ook in het gebruik van rijke materialen zoals fluweel en marmer. Hierin zie je heel duidelijk de invloeden van de jaren ’60 en ’70 terugkomen. Vintage is nog altijd populair en door meubels uit deze tijd te hergebruiken, haak je gelijk in op de duurzaamheid trend.

Door deze trend te combineren met je eigen stijl krijg je ook een hele verrassende combinatie. Met een paar mooie kussens in fluweel of een tafeltje met een marmeren blad maak je al een gebaar. Maar ook door een behang of een vloerkleed met rijke print toe te voegen aan een verder strak interieur geef je een ruimte een ander gezicht.

Fluweel in het Interieur

Tegenpolen en eigenheid.
Een hele fijne ‘musthave’ vind ik: contrasten in je interieur. Dus niet altijd alles op elkaar afgestemd, maar juist op zoek naar tegenpolen. Rond tegenover vierkant, mat naast glans, ruwe materialen gecombineerd met zachte, koele kleuren gemixed met warme tinten, industriële items in een meer landelijk interieur, het mag en kan allemaal en het geeft je interieur echt een eigen gezicht! Persoonlijkheid in je interieur wordt steeds belangrijker, durf jezelf te laten zien en laat je vooral niet door alle trends vertellen hoe je interieur eruit moet  zien! Je laten inspireren door nieuwe trends en ideeën altijd leuk, maar durf er vooral je eigen draai aan te geven.

Durf jij in 2019 je (interieur)grenzen te verleggen? En contrasten te laten zien in je interieur? Of heb je een beetje lef en maak je jouw eigen (persoonlijke) statement in huis?

Opposites attract

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 8 =