INSPIRE | 10 TIPS VOOR KLEIN MAAR FIJN WONEN

http://www.delikatissen.com

INSPIRE | 10 TIPS VOOR KLEIN MAAR FIJN WONEN

In de stad zijn veel kleine woningen te vinden. Ze zijn goedkoop, in het centrum en erg knus. Zelf woon ik in een appartement van ongeveer 50m2. Het is er klein, maar wel lekker licht en alles is nieuw! Ik weet dus als geen ander hoe je kleine ruimtes zo praktisch mogelijk kan inrichten. Gelukkig ben ik creatief en bedenk ik overal wel een oplossing voor. Of je nou in een studio woont met alles in een ruimte, in een appartement met een slaapkamer of een kleine knusse woning, deze tips kun je altijd gebruiken. Wanneer je gaat verhuizen naar een kleine woning is het sowieso verstandig om eerst een plattegrond te tekenen. Ook teken je de meubels op schaal, op een apart vel, en knip deze uit. Zo kan je schuiven met de meubels totdat je de juiste opstelling hebt gevonden! Hieronder mijn 10 tips:

Tip 1 | Lichte kleuren
Met lichte kleuren kun je een ruimte optisch groter maken en het is rustgevend. Zelf zou ik veel wit gebruiken in je interieur. Wanneer je graag kleur wilt aanbrengen in je interieur kan je dit doen middels accessoires met een accentkleur.

www.gravityhome.tumblr.com/

Tip 2 | Slim opbergen
Met het opbergen van al je spullen moet je een beetje creatief zijn. Je kan kiezen voor een bed met lades eronder of een poef om in op te bergen. Verder is het handig om een aantal planken te bevestigen aan de muur waar je mandjes op kan zetten. Dit ziet er leuk uit en je spullen zijn netjes opgeborgen. De belangrijkste tip is eigenlijk wel: wees geen sloddervosje! Houd je woning opgeruimd en leg spullen op een vaste plek zodat je het altijd makkelijk terug kan vinden.

 Tip 3 | Functionele meubels
Wanneer je in een kleine studio woont waarbij je slaapt en woont in een ruimte is het fijn om een bedbank aan te schaffen. Voor kleine woningen is het altijd praktisch om een uitschuifbare tafel te hebben. Wanneer je eters krijgt schuif je de tafel uit. Verder lijkt de woning ruimtelijker als je zwevende kasten aan de muur bevestigd of een bed of bank op pootjes in de ruimte zet. Kies ook voor een of twee bijzettafeltjes i.p.v. een salontafel. Heb je een kleine slaapkamer en nauwelijks ruimte voor een kledingkast? Een kledingrek neemt weinig plaats in beslag en staat hartstikke leuk.

 Tip 4 | Opvallende accessoires
Woonaccessoires maken je huis helemaal af. Kies voor een aantal objecten met bijvoorbeeld een opvallende kleur, print of materiaal. Daarnaast is het verstandig om een grote vaas of kandelaar aan te schaffen dan drie kleine vaasjes of kandelaren.Zo wordt het niet rommelig maar juist overzichtelijk. Ga ook eens op zoek naar een grote plant! Een beetje groen in huis doet het altijd goed.

www.decouvrirlendroitdudecor.blogspot.nl

 Tip 5 | Veel lichtinval
Het is natuurlijk prettig, wanneer het avond wordt, een (rol)gordijn of jaloezieën dicht te doen. Houd er rekening mee dat je raambekleding kiest dat overdag je raam helemaal vrij maakt, zoals een rolgordijn. Hierdoor komt er veel lichtinval je huis binnen en lijkt het ruimtelijker en heerlijk fris en licht.

 Tip 6 | De hoogte in
Deze tip is alleen van toepassing bij ruimtes met een hoog plafond. Vaak zijn woningen in de stad voorzien van een hoog plafond. Maak er gebruik van! Woon je in een studio waarbij je slaapt en leeft in dezelfde ruimte, kan je kiezen voor een hoogslaper. Onder de hoogslaper plaats je een bureau of bank en je hebt ontzettend veel ruimte gewonnen. Naast een hoogslaper kan je ook de hoogte in gaan met een kast, om zo nog meer opbergruimte te creëren.

www.myscandinavianhome.com

 Tip 7 | Ronde vormen
Woningen zijn meestal al zo vierkant, door een ronde eettafel of een bank met ronde hoeken aan te schaffen, kan je je interieur net even wat spannender maken. Laat de ronde vormen ook terugkomen in je accessoires. Bij het kiezen van verlichting kan je ook zeker ronde vormen aanhouden.

Tip 8 | Less is more
Dit is vrij duidelijk. Haal niet te veel rommeltjes in huis en ruim geregeld op. Het geheel is rustiger wanneer je een eye catcher aanbrengt dan wanneer je allerlei kleine frutsels op de kast zet. Kies voor rust en eenheid in je interieur.

www.homedit.com

Tip 9 | Breng diepte aan
Een van de manieren om diepte aan te brengen in je interieur is door het werken met lagen en contrasten. Wanneer je bank naturel van kleur is, leg er dan kussens op met een leuk patroon of een contrasterende kleur. Maak gebruik van vloerkleedjes met een print of opvallende structuur. Je merkt dat de ruimte visueel meer diepte krijgt hierdoor.

Tip 10 | Creëer een afscheiding
En tot slot! Woon je in een kleine open ruimte waarbij de keuken, zitruimte en het slaapgedeelte door elkaar lopen, dan kan je deze afschermen met meubels of een kamerscherm. Een kast tussen het slaap- en zitgedeelte of juist de keuken en het zitgedeelte. Ook planten zijn perfect om overgangen in een ruimte te accentueren. Wanneer je dit niet doet, gaat een open ruimte al snel rommelig aandoen.

www.http://gravityhome.tumblr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijftien − zes =