I N S P I R E | KIES DE JUISTE SALONTAFEL

INSPIRE | DE PERFECTE SALONTAFEL VOOR JOUW HUIS

De salontafel, een item die je in veel verschillende vormen, maten en stijlen kunt krijgen. Maar hoe kies je nu die juiste tafel, en welke staat het mooiste in jouw woonkamer? Om je een beetje op weg te helpen laat ik je verschillende opties zien. Aan de hand daarvan kun je kijken wat er het beste bij jouw past.

Verschillende tafels | een trend van dit moment zijn de verschillende soorten tafeltjes bij elkaar. Hoog, laag, rond, vierkant alles kan bij elkaar zolang je de juiste balans houd. Dit doe je door goed te kijken wat samen gaat. Deze salontafel trend kun je zowel in een modern als landelijke inrichting toepassen.

Een originele & unieke tafel | neem bijvoorbeeld een oude deur, of een stuk drijfhout of een oud treinbankje. Als je hier een tafel van laat maken, of als je handig bent zelf maakt creëer je een originele tafel die niemand heeft! Ook wel gaaf toch? Of neem nou een groot katrol, zelf heb ik deze ook en gebruik ik hem als bijzettafel naast de loveseat. Nu denk je misschien hoe kom ik aan zo’n grote klos? Rij even langs een bouw en kijk een bouwvakker even lief aan, 9 vd 10 keer hebben ze er wel 1 over. Ik zie ze zelfs ook wel eens buiten op straat staan, bij containers.

De vierkante & rechthoekige salontafel | voor de mensen die een mooie hoekbank hebben is een vierkante of rechthoekige salontafel erg geschikt. Deze past vaak goed tussen de 2 banken in. Let wel bij het kiezen van deze tafel of je voor een massief of open tafel gaat. Een massieve tafel past mooi bij een lichte bank zodat je het allemaal niet te “zwaar” maakt. Een open salontafel gaat goed samen met een robuuste bank. Als je dit moeilijk vind is er altijd wel iemand in de woonwinkel die je advies kan geven.

Op wieltjes | superhandig kan ik je vertellen een tafel op wieltjes!! Ook dit heb ik zelf, mijn vriend heeft zelf een salontafel van steigerhout gemaakt met grote witte zwenkwielen eronder. Deze kun je dus flexibel in je woonkamer gebruiken, zit je op de bank? schuif je hem wat dichter naar de bank .. ideaal! Ook geeft een tafel op wieltjes een stoere en industrieel look.

Bankje | de laatste optie die ik je laat zien is een bankje als salontafel. Dit betekend zeker niet dat dit de opties zijn, loop eens een woonboulevard binnen en laat je verassen door de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van de salontafel!! Een bankje als salontafel past het best in een wat groter woonkamer. Leg er niet teveel kleine “pruttelen” op maar kies juist grote accessoires. Durf!! Deze optie geeft een speels effect in jouw woonkamer.

salontafel op wielen

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 18 =