FEEL | VROLIJKE BLOEMEN

FEEL | VROLIJKE BLOEMEN

Het is algemeen bekend dat iedereen vrolijk wordt van bloemen. Wetenschappers weten al langer dat kleur ons humeur en gedrag kan beïnvloeden, de psychologie van kleur is dan ook al meerdere malen onderzocht. Ook bij bloemen is het kijken er naar al genoeg om er happy van te worden. De frisse look en mooie kleuren wat bloemen hebben maakt ons gelukkig! Maar ook de geur van bloemen heeft een positief effect op je humeur.
Geuren hebben een sterk effect op emoties, denk maar aan al die geuren die je voor je huis kunt kopen- hiervan is het de bedoeling dat ze bijdragen aan een plezierig en fijn gevoel in huis. Heerlijke ruikende geur kaarsen worden ook vaak gebruikt vanwege hun vermogen om te ont-stressen en je humeur te stabiliseren.

avenuelifestyle.com

Wat ook leuk om te weten is dat bloemen ook goed zijn voor je geestelijke gezondheid, dus zet eens een bos bloemen op je werkplek! Je zult zeker een stuk productiever zijn! Maar hoe dan ook staat een bos bloemen gewoon super gezellig in huis. Of het nu in de keuken, woonkamer, slaapkamer is het kan overal! Je kunt gaan voor een volle grote bos bloemen, een bosje veldbloemen of je kiest 1 mooi exemplaar uit. Zet de bloemen in een vaas met vers water en voeg hier eventueel snijbloemen voeding aan toe. Bij goede verzorging en ook kwalitatief goede bloemen zou je minimaal 1 week van een bosje bloemen moeten kunnen genieten! DIY TIP : zelf een mooie bos maken? kijk hier.

nordicleaves.com

Voor een echte eyecatcher zet je een grote bos met bijvoorbeeld veldbloemen in een grote vaas. Zorg ervoor dat de vaas ook past bij de bloemen, zo creeer je een stukje art! Houd je meer van minimalistisch? Ga dan voor een simpele vaas van glas en zet hier dan 1 of een paar ‘simpele’ bloemen in. Houd je van uitbundig en van simpel? Zet dan een aantal vaasjes bij elkaar en zet hier verschillende bloemen in.

fromthekitchen.co.nz
teaatfiverumatfour.tumblr.com

En ben jij al om om van die mooie bloemen in huis te halen? Ik kan er niet meer onderuit, ik spring nu wekelijks mijn fiets op om een bezoekje aan de markt of bloemist te brengen.

image
www.tintjelichter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =