FEEL | THE SMELL OF HOME

FEEL | The smell of home

Geurstokjes, ik vind het het lekkerste wat er bestaat. Mijn huis mag dan ook niet zonder. Vooral op de WC, moet je bij binnenkomst elke keer denken: “Mmmmmm”. En dan in de positieve zin. 😉 Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk altijd voor dezelfde geur kies namelijk, Lotus Secret van Rituals. Maar soms is het tijd voor iets nieuws. Maar wat? Er is zoveel op de markt. Ik heb naar wat advies gezocht op internet, maar daar vond ik niks. Dus ik vond het hoogtijd om zelf wat geuren (kaarsen & stokjes) naast elkaar te zetten, te testen en om daar iets over te schrijven. Dus bij deze. Lees je mee?

In de winkel heb ik mijn eerste voorselectie al gedaan en ik heb in elke winkel uren met m’n neus in de kaarsen & geurstokjes gehangen over welke ik wel & niet lekker vond. Ik ben nogal een twijfelaar, dus ik zal die beslissingen buiten beschouwing laten. Ik was opzoek naar een geur die, niet duur is en makkelijk bij te halen is. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, qua prijs, maar ik heb de volgende geurstokjes meegenomen: Rituals – Rosewood & Pine en Loods5 – Jasmijn. Daarnaast ben ik overstag gegaan met geurkaarsen. De volgende heb ik in huis gehaald: Søstrene Grene –  Seaside nr.2, Hema – Fig en Zusss – Wilde Bloem.

RITUALS – GEURSTOKJES ROSEWOOD & PINE
Deze geur is een limited edition van Rituals. De geurstokjes kosten €24,50, er zit 230 ml in en heeft bij mij 4 maanden op de wc gestaan. Dit is langer dan de verpakking aangeeft. Je moet de stokjes blijven omdraaien om hem te laten geuren, maar dan blijft hij echt heel lang ruiken. Deze geur is zoet en ruikt naar dennen. Ik vind het een echte winter geur. Wel vind ik dat deze geur niet zo sterk ruikt. Dit had ik anders verwacht gezien mijn eerdere ervaring en hij had van mij iets sterker mogen ruiken.

LOODS5 – GEURSTOKJES JASMIJN
Mmmmm, alleen bij het openen van de verpakking komt er al een heerlijke geur de koker uit. De geurstokjes kosten €5,-, er zit 100 ml in en hij heeft ongeveer 2 maanden gestaan. Over de geur kan ik niet anders zeggen dan de naam, het ruikt naar Jasmijn. En oh ik vind hem heerlijk! Het is een heel subtiel geurtje, die zich heerlijk blijft verspreiden in de ruimte.

SøSTRENE GRENE – GEURKAARS SEASIDE NR.2
Deze kaars vond ik in de winkel erg lekker ruiken. Hij koste €2,95 en brandde ongeveer 8 uur. Alleen de geur verdween zodra de kaars aanstond. De geur rook wel lekker fris, maar het is het idee dat de geur zich verspreid als de kaars aanstond. Dit viel dus tegen. Geen aanrader, ook al is hij dus lekker goedkoop.

HEMA – GEURKAARS FIG
Deze geur rook in de winkel al zo lekker! Hij koste €3,50 en brandt volgens de verpakking 45 uur. Ik heb hem nog niet opgebrand, omdat hij maar heel even hoeft te branden en dan nog een hele tijd een lekkere geur blijft verspreiden. Hij ruikt naar perzik, viooltjes en vijg. Echt een lekker zomers geurtje! Hij is niet te overheersend en verspreid zijn geur dus goed.

ZUSSS – GEURKAARS WILDE BLOEM
Deze heb ik ‘per-ongeluk’ in mijn mandje laten vallen toen ik een rondje Loods5 deed. De geur kon ik in de winkel niet ruiken, door het plastic dat eromheen zat, maar ik vond de verpakking zo tof! De kaars zit namelijk in een klein blikje. Het is eigenlijk niet echt een kaars die je lang neer kan zetten, hij brandt namelijk maar 6 uur. De kaars kostte bij Loods5 €4,95. De geur, Wilde Bloem, is lekker, maar vind ik niet bijzonder. De kaars rookt trouwens best wel erg. Tegen een wit geverfde muur neerzetten, is geen goed idee met dit kaarsje.

Mijn favoriet is absoluut de Loods5 Jasmijn geurstokjes. De geur is zo zoet, maar niet te overheersend. Blijft lang ruiken en in verhouding met de prijs. Rituals is en blijft natuurlijk ook heerlijk. Maar nu ik weet dat de stokjes van Loods5 bijna net zo lekker ruiken en veel goedkoper zijn, stap ik over! De Hema kaars vond ik ook verrassend lekker ruiken en vooral omdat hij dus ook goed ruikt als de kaars niet aanstaat. Toch vind ik dat kaarsen iets te veel moeite zijn, omdat je ze steeds zelf aan moet steken en ze dus niet contant een geur verspreiden. Voor mij dus geen kaarsen.

Welke geuren moet ik wat jou betreft echt eens proberen? Laat het me weten! Ik ben benieuwd naar jullie favoriete geuren. Want een geur kant de sfeer van thuis zo beïnvloeden. Wat is jouw smell of home?

Liefs!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien + 11 =