FEEL | SIMPEL GROEN

FEEL | SIMPEL GROEN

Januari. Waar ie normaal voorbij vliegt, heb ik dit jaar het gevoel dat ie 76 dagen duurt.

Ik verlang echt enorm naar het voorjaar; het zonnetje, de bomen die weer in bloei komen. Kortom, wat meer gezelligheid buiten. Nu weet ik dat het nog wel een aantal weken duurt, dus moeten we het binnen maar een beetje groen maken.

Wanneer de feestdagen voorbij zijn is het vaak wat kaal in huis en dat los je hartstikke goed op met een paar leuk planten of bloemen. Mijn middelste naam is simpel. Hoewel ik het bij anderen prachtig kan vinden hou in mijn eigen huis van een simpel bosje of een simpel plantje, daarom voor jullie een paar van mijn favorieten. Om de laatste dagen van januari en februari door te komen.

Eucalyptus 

https://www.eigenhuisentuin.nl

Nou denk ik zelf dat dit niet alleen één van mijn simpelste stukje groen is, maar wel van bijna iedereen. Het blad heeft een mooie grijs-groene kleur. Zo’n kleur die op elke tafel prachtig staat. En het geurt heerlijk; de eucalyptusplant geeft een olie af die helpt bij verkoudheid, door inhalatie maak je de luchtwegen vrij.

De bessentak

https://zijdebloemenspecialist.nl/

De bessentak. Simpel maar mooi.Helaas is deze vaak seizoensgebonden, want vaak zijn de takken alleen rondom oktober, november en december verkrijgbaar. Je hoeft ze nagenoeg niet te verzorgen een flinke plons water en je kunt er weken van genieten. 

Varens

http://www.homease.nl

Volgens mij een van de oudste planten ter wereld.. zelfs tijdens een flinke boswandeling kom je ze tegen, waarom lees je later. Vanwege zijn veelzijdigheid is dit absoluut mijn favoriete plant, er staat er hier een in de woonkamer, in het toilet en in de badkamer. Ze geven de ruimte sfeer gewoon al door er te staan, er zijn verschillende soorten en maten en ze helpen de lucht te zuiveren dus ze zijn behalve mooi ook nog een nuttig!

De olijfboom

https://roomed.nl

Ik smokkel..Dit is een boompje, geen plant. Toch hoort deze ook in mijn lijst met favorieten. Zomers staat ie buiten en in de winter kan ie naar binnen en weer die grijs-groene kleur maakt dat ik van de olijf hou, ook doet hij mij denken aan Italië ook daar hou ik van.


Favorieten. Wat zijn die van jullie? Leuk om die van mij met jullie te delen. Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd! 

Liefs! Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 3 =