FEEL | O DENNEBOOM

FEEL | O DENNEBOOM

De feestdagen zijn bijna hier en wat brengt dat toch weer een boel gezelligheid en sfeer in huis. 
Zelf houd ik erg van de feestdagen en het gezellig samenzijn met mijn gezin en familie. Ik houd van tradities en geef dit ook graag door aan mijn kinderen; kerstavond een paar kado’s onder de boom, de kerstochtenden heerlijk ontbijten en vervolgens op naar familie.

Onze aanloop naar de feestdagen begint met de kerstboom.Die gaan we elk jaar samen uitzoeken, neuzen totdat we de perfecte boom gevonden hebben en die kan dan mee naar huis. 
Op Instagram heb ik er al velen voorbij zien komen; prachtig versierde kerstbomen. Afgelopen week zag ik een programma op tv, wat voor mij aanleiding was deze blog te schrijven.

De kerstboom zelf versieren is natuurlijk niet zo moeilijk, maar wat hang je nu eigenlijk in een kerstboom? En wat voor een kersttype ben je eigenlijk? Hou je van traditionele kleuren of juist van fel of pastel? Dat zijn wel vragen die bepalend zijn voor de kerstsfeer in huis! 

Daarom een paar leuke tips om jouw kerstboom op verschillende manieren te versieren.

Maak groepjes.

Hang de ornamenten en/of ballen op kleur in je boom, ga van licht naar donker of juist door elkaar heen. Zo krijg je een heel bijzonder effect.Je kunt ook soort bij soort hangen, zo krijg je groepjes van hetzelfde bij elkaar. Ook erg speels!

Littlebigbell

Wees creatief! 

Iedere ouder kan de kinderen rond deze tijd soms wel achter het behang plakken.. Ze zijn druk en moe, de ideale combi voor vervelende situaties.Ga een middagje met ze knutselen. Samen kun je de mooiste kersthangers maken van strijkkralen – deze kun je evt ook laten versmelten in een bakvormpje in de oven- of klei dat je kunt afbakken en zo maak je je boom ook nog eens heel persoonlijk. Win-win situatie.

 

Thechristmasclub

Crazy Christmas

Een van de trends van dit jaar; hoe gekker hoe beter. Ornamenten in de vorm van lippenstiften, macarons, vissen, confetti-ballen, gekleurde  lampjes.Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in je boom hangen Een bonte boom is erg trendy dit jaar en ongetwijfeld favoriet bij de kinderen des huize! 

Vergeet ook vooral niet om het hele huis in kerstsfeer te brengen. Dit geeft je dat extra kerstgevoel en staat zo gezellig! 
Zelf ben ik gevoelsmatig nog lang niet zover…, maar ons huis ben ik al wel in de kerststemming aan het brengen. Hopen dat ik tegen het eind van de week toch enigszins zover ben, want: vergeet buiten de kerststress, ook niet te genieten van ‘the most wonderful time of the year’

Fijne feestdagen! 

X Sandra 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 10 =