FEEL | LIEFDE VOOR DE PALMBOOM

FEEL | LIEFDE VOOR DE PALMBOOM

De groene trend die we zien in het interieur blijft nog steeds. Wel zien we enige veranderingen in het soort groen wat we in huis halen en de hoeveelheden. Eerst waren de cactusverzamelingen niet weg te denken in vele interieurs, maar langzaam verdwijnen deze stekelige vrienden en gaan we over naar wat grotere planten. Deze planten worden vaak in een mooie mand gezet en staan op elke plek in het huis perfect. Wel moet je natuurlijk kijken of de plant die je kiest veel daglicht nodig heeft of juist niet. Zo weet je zeker dat jouw plant lang blijft leven.

Een plant die we nu veel tegen komen is de palm. Deze tropische plant haalt gegarandeerd dat heerlijke zomerse gevoel in het interieur. Of je nu gaat voor een grote of kleine variant. Neem bijvoorbeeld de Kentia palm, deze palm ook wel Howea Foresteriana genoemd, is een kamerplant die weinig onderhoud vereist (ideaal voor diegene die het water geven wel eens vergeet). Wel is het belangrijk dat de grond van de palm vochtig blijft. Zet je de palm dicht bij een raam, dan zal deze uiteraard meer water nodig hebben dan dat je de palm in een hoekje van de kamer neerzet.

123kamerplanten.com

De kentia palm staat bekend als een sterke palm, dat maakt het ideaal om deze bijvoorbeeld in de hoek van een  (slaap) kamer neer te zetten. Ga je voor een grote palm? Zet dan niet nog meer grote planten in dezelfde ruimte. Door 1 grote plant te kiezen maak je hiervan een echte eyecatcher. Heb je er liever toch meer? Groepeer dan een paar kleinere varianten en zet deze in potten/manden in dezelfde kleurtoon. Zo creëer je een rustig en strak geheel.

Naast dat de palm jouw interieur opvrolijkt is de palm ook erg goed voor je gezondheid. De plant haalt namelijk giftige stofjes uit de lucht en vermindert stress. Dit zorgt ervoor dat deze palm ook erg geschikt is voor op het werk! Dus werk jij bijvoorbeeld thuis, zet er dan 1 op de werkkamer. Dit maakt de ruimte ook nog eens gezelliger. Ook verliefd op deze plant? Je koopt deze palm op 123kamerplanten.com!!

blog.westelm.com
freshideen.com
thedesignfiles.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien + zes =