FEEL | Lentekriebels…

FEEL | LENTEKRIEBELS

Maart roert in zijn staart en april doet wat ‘ie wil… Uitdrukkingen die als sinds jaar en dag woren gebruikt voor de 1e lentemaanden. Toch ruik ik het, de lente is in aantocht! De dagen worden langer, de zonnestralen worden warmer en de mooie pasteltinten komen weer tevoorschijn. In mijn blog neem ik je mee naar onze woonkamer en hoe ik deze door middel van planten, bloemen en wat simpele aanpassingen al een beetje Lente proof heb gemaakt.

HET BOEKET

Zodra de vogeltjes beginnen te fluiten en het zonnetje schijnt leker door de ramen naar binnen, komen bij mij de lentekriebels naar boven. Ik krijg op deze momenten altijd zin om het hele huis van mooie bloemen en planten in pasteltinten te voorzien. In de zomer ben ik vaak te vinden in de pluktuinen die wij hier in de buurt hebben. Aangezien het hier nog iets te vroeg voor is, leef ik mij altijd uit bij de Intratuin, hier kun je zelf boeketten samenstellen en is de keuze reuze. Ik heb gekozen voor een simpel maar mooi en rustig boeket. Zeg nou zelf, alleen deze mooie kleurtjes zorgen al voor een lentesfeertje. Toch?!

 

LENTESFEERTJE CREEËREN

Als je de Lente in je huis wilt halen, hoeft dat zeker niet door hele grote veranderingen. Met een paar simpele toevoegingen aan je interieur kun je een hele andere sfeer creeëren. Mijn wandrek blijft 1 van de dingen bij ons in huis die het iedere seizoen weer moet ontzien qua styling. Dit keer heb ik gekozen voor een mooie plaat met kleurtjes en een lekker ruikende hyacint. Zo zie je maar, dat het niet een grote uitgave en al zeker niet een grote verandering hoeft te zijn om de lentekriebels via je interieur te laten voelen. Ook een magnoliatak is voor mij het ultieme begin van de Lente en deze mag dan ook zeker niet ontbreken bij de Lente styling in je huis.

 

PLANTEN

Last but not least 1 van mijn favoriete planten; de Hortsensia. Eenvoudig en in een paar prachtige pasteltinten zoals roze, paars, blauw en wit te verkrijgen. Het leuke aan de plant vind ik dat je ze als kamerplant, buitenplant en als snijbloem kan kopen. Die van mij staan in de vensterbank en op de eettafel en zijn echte blikvangers. Hij zorgt voor romantiek, gezelligheid en stijl en dat terwijl het een hele eenvoudige plant is. Naast mijn liefde voor de Hortensia is er mijn liefde voor paper bags. Wat fleuren deze je interieur op met een simpele plant. Eenvoud maar toch mooi. Ook hierbij krijg ik helemaal de lentekriebels.

 

Heerlijk sfeertje toch?! Nu maar hopen dat de echte Lente qua temparaturen niet lang op zich laat wachten en iedereen kan genieten van al het moois van dit seizoen met zich meebrengt. De lekker geuren wanneer je ’s ochtends buiten komt, de geuren van de bloemen die in de bermen beginnen te groeien en de vogeltjes die je’s ochtends wakker fluiten. Ik hoop dat jullie na het lezen van mijn blog ook een beetje zijn aangestoken met mijn Lentekriebels.

Liefs, Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee + elf =