FEEL | Kleur bekennen

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar kleur vind ik best wel een dingetje. Altijd al geweest. En dan bedoel ik kleur in het interieur. Echt, als kind al werd ik onrustig van de rode details op mijn zusjes kamer. Je raadt het al: de mijne was rustgevend lichtblauw en dat bleef ook járen mijn lievelingskleur. Als puber ‘moest’ mijn slaapkamer een gepimpt, mijn keuze was zwart/wit: lekker veilig en niks om je aan te storen. Soms denk ik dat ik een voorkeur voor een rustige omgeving heb omdat ik zelf al altijd zo druk (bezig) ben.

Betekent dit dat dan ook alles wit moet zijn? Nee hoor! Lange tijd ging ik voor veilig wit of roomwit. Maar ook met kleur kun je zorgen voor rust in huis. Nu zie je in ons interieur vooral natuurtinten, voornamelijk de lichte varianten. Zelfs de meeste muren hebben kleur omdat zo de mooie oude witte deuren en raamkozijnen meer opvallen. In de keuken zand, het kantoortje grijs, de slaapkamer lei en de kinderkamers de pastels van blauw, zeegroen en aubergine. En ik kan je vertellen dat het me net zoveel rust geeft als wit.


En inmiddels durf ik meer. Eerst kwam okergeel de kamer in: kussens, een plaid, een vaasje. Het stond zo gezellig dat ze maanden bleven. De eerste stap was genomen, nu durfde ik ook een sprekendere muurkleur wel aan. Zeker drie weken hingen kleurstaaltjes met tape op de muur want ja ik wilde dan wel de mooiste kleur blauw kiezen. Inderdaad ik heb nog steeds een voorkeur voor blauw dus een beetje op safe ging ik wel, maar deze keer dan wel een hele donkere variant. Als het tegenvalt schilder ik het gewoon weer wit beloofde ik mezelf en bijna had ik de stap niet genomen omdat ik eerst met een fout gemengd (turkooizen) brouwsel thuiskwam. Nadat ik van de schrik was bekomen en  eerst een proefstuk op hout had geverfd, ben ik terug naar de bouwmarkt gegaan waar ik werd gerustgesteld en de juiste kleur meekreeg. En vanaf de eerste aanzet op de muur was ik er weg van, en manlief gelukkig ook. Niet heel onbelangrijk, hij kijkt er immers ook elke avond naar.

Mijn meest recente kleurtoevoeging is roze, zacht oudroze. Met het voorjaar in mijn hoofd vond ik oker met donkerblauw wel erg winters en aangezien ik nog lang niet genoeg heb van onze mooie blauwe muur besloot ik de kussens te vervangen. Luchtig roze leek me wel wat. Na een avondje internetten bestelde ik een aantal hoesjes en een plaid. De velvetvarianten bleken helemaal mijn smaak. Vervolgens kocht ik verf in een vergelijkbare tint en ging ik aan de slag om nog wat dingen op te pimpen: 2 stenen kandelaars, een restant meubelpaneel en zelfs een kastje op onze slaapkamer. En werd niet allemaal een succes kan ik je vertellen! Het kastje lukte beter dan verwacht: de kleur geeft een zacht sfeertje en bijkomend voordeel: de oude brocante afgeschuurde randjes zijn niet meer te zien. Maar de kandelaars….die wachten inmiddels op een grijze betonlook, dat staat ze vast veel beter. En dan komen er zachtroze kaarsen bovenop, dat dan weer wel 😉

En nu ben ik heel benieuwd: hoe ben jij met kleur in huis?

Liefs, Claudia van @theinteriorfeed op instagram

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als FEEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × drie =