FEEL| KLEIN MAAR FIJN WONEN

FEEL | KLEIN MAAR FIJN WONEN

Vaak willen we steeds groter wonen. Je begint op je eigen kamer, verhuist naar een appartementje maar wil toch wel een echt huis kopen. Nu woon ik zelf in een kleine studio en daar ben ik stiekem toch heel erg blij mee. Daarom zet ik mijn redenen op een rijtje waarom het zo fijn is om klein te wonen. 

Minder rommel

Oké, laten we maar meteen beginnen met de meest handige reden waarom het zo fijn is om klein te wonen. Je maakt veel minder rommel, want je leeft er de hele dag in. Als ik heb gestudeerd aan mijn eettafel, moet ik deze meteen netjes opruimen omdat ik daarna nog wil kunnen eten aan tafel. Al die kleine frutsels ruim je ook meteen op, zodat het allemaal netjes blijft. Dit bespaart je een hoop tijd in het weekend om je hele huis te gaan opruimen.

Minder poetsen

Je hebt nu eenmaal minder kamers, dus hoef je minder op te poetsen. Geen vervelende studeerkamer met fotolijstjes of een grote woonkamer waarbij je alles moet swifferen. Je maakt een rondje door je kamer en je hebt alles gepoetst. Zo houd je mooi tijd over voor leuke dingen!

Indoor jungle

Doordat je woonruimte kleiner is, oogt het al snel wat voller. Als je een aantal planten op je vensterbank of op een kast zet, lijkt het al snel dat je een indoor jungle hebt gecreëerd. Effectief, want nu hoef je niet daadwerkelijk super veel planten te gaan kopen. Het lijkt gewoon veel sneller een stukje voller. Je bespaard er dus ook nog eens geld mee!

Comfy en knus

Doe een paar kaarsjes aan, kruip onder een dekentje en zet wat muziek op. Je bevind je meteen in een knus en gezellig huisje. Geen grote woonkamer die er in het donker zo ongezellig uit ziet. Ik voel me me veel minder eenzaam in mijn kleine kamer voor de tv dan als ik in een groot huis in mijn eentje voor de tv zou zitten. Het voelt toch veel gezelliger en meer knus.

Geen zooi kopen

Doordat je huisje zo klein is, blijf je geen prullen kopen voor in je huis. Als ik naar de winkel ga, denk ik na over of het in mijn interieur past en of ik het echt nodig heb. Mokken zijn leuk, maar als ik er nog meer koop past het niet meer in mijn keukenkastjes. Zo past alles bij elkaar en koop je alleen wat echt nodig is.

Natuurlijk is het fijn om later in een groter huis te wonen met het hele huisje, boompje, beestje maar voor nu vind ik het heerlijk om zo vanuit mijn bed de keuken in te rollen. Ideaal voor als je ziek bent en ik heb geprobeerd om het zo knus mogelijk te maken. Nu in de winter doe ik lekker kaarsjes aan en is het juist heel gezellig.

Liefs,
Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien − drie =