Feel | Indian summer in je huis

Feel | Indiansummer in je huis

Na deze mooie zomerweken is het altijd even  afkicken van het mooie weer. De herfst klinkt dan ook een stuk deprimerender dan de nazomer. Dit gevoel probeer ik dan ook zo lang mogelijk vast te houden. Hoe ik dat doe?  Met deze handige tips creeër je in een huis een knusse indian summer look, die zomers oogt maar ook gezellig aan doet voor als het buiten net wat frisser word.

TIP 1

Omring je met (echte) planten en bloemen in je huis. Hierdoor lijkt het alsof je buiten leeft. Grote tropische kamerplanten zoals de monstera en bananenplant maken meteen een mooie eyecatcher in huis. Zet meerdere  kleinere planten in verschillende potten bij elkaar voor een speels effect. Vergeet niet de hoogte in te gaan. Ook boven op je kast of schap zou je er een kunnen plaatsen. Houd je meer van bloemen, stel dan een fris veldboeket samen. Ook als je buiten loopt zijn er mooie plukbloemen te vinden. Dit is fijn voor je budget en ook nog eens heel leuk om te doen.

TIP 2

Laat je inspireren door kleuren uit de natuur. Warme tinten zoals roze, (roest)bruin en (oker) geel doen het hier goed bij. Ze doen denken aan de zonsondergang en aan herfstbladeren. Nu hoef je voor dit effect niet gelijk je hele woonkamer opnieuw te schilderen. Nieuwe kussenhoezen, een plaid voor op de bank of accesoires zullen dezelfde warme uitstraling geven. Vind je deze kleuren wat heftig in je interieur? Zwak ze dan iets af, of ga voor zachte pastels.

@huisje_van_4

TIP 3

Werk met natuurlijke materialen. Naast bloemen en planten zou je ook voor droogbloemen of gedroogde takken kunnen kiezen. Zet een grote gedroogde berenklauw in een hoek of een tak in een vaas op tafel wanneer je minder plek hebt. Ook een mooie schelp neerzetten of schelpenhangers aan een spijker hangen, helpt je het vakantiegevoel vasthouden. Wellicht heb je nog wel mooie souvenirs van vakantie die je kan laten pronken op een mooie plek in huis. Wedden dat je huis dan Indiansummer aanvoelt?

Liefs, Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 + vijftien =