FEEL | In vuur en vlam

Nou ben ik niet echt een wintermens. Skiën vind ik wel heel leuk, maar dat doe je –behalve indoor- niet in Nederland. Thuis vind ik sneeuw ook nog wel wat gezelligs hebben en ik hou van een lange wandeling in de kou -als we die afsluiten met een heerlijk warm drankje 😉 maar verder kijk ik altijd weer uit naar die eerste zonnestralen in het voorjaar.

Toch is er één ding waar ik me op verheug als in de herfst de dagen korter en de avonden weer langer worden. De kaarsjes kunnen weer AAN! Ik hoor je al denken; doe je dat in de zomer dan helemaal niet? Natuurlijk wel, niets gezelligers dan op een late zomeravond nog even een koel drankje drinken onder de sterrenhemel, starend in een vuurtje. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst wachten op de zonsondergang. En oppassen dat de restjes de dag erna niet smelten in de zon.

Terug naar de kaars en de winter. Die lange, donkere avonden zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met aanstekers en kaarsen. Zeg nou zelf, het is toch direct een stuk gezelliger met een vuurtje aan? Sommigen hebben een haard, die elke avond lekker knettert op de achtergrond. Lijkt me heerlijk hoor en vooral ook lekker warm – denk ik er als koukleum gelijk achter aan. Maar zolang die nog niet tot de standaarduitrusting van je huis behoort zijn er genoeg alternatieven om fikkie te stoken: van kaarsen in prachtige kandelaars tot een setje stompkaarsen op een plateau. Er is zo veel keuze en iedereen heeft vast zijn eigen voorkeur. Met geurkaarsen krijg je gelijk een totaalsfeer, druipkaarsen hebben iets magisch en je kunt een kaars qua kleur afstemmen op je interieur of er juist een extra kleur mee toevoegen in huis .

Mijn persoonlijke favoriet  op dit moment is het waxinelichtje. Dat vond ik ooit een stuk veiliger toen de kinderen begonnen te lopen en inmiddels ben ik helemaal fan. Er is zoveel te variëren met dit kaarsje: kleine glazen potjes, houders die met hun kleur of raster voor een speciaal effect zorgen of  in windlichten in allerlei formaten. Alles fleurt ervan op. Ze staan bij mij dan ook echt overal: op tafel bij het eten, in de vensterbank voor een gezellig zicht naar of van buiten, op de keukenplank en naast de tv. Elke avond maak ik trouw een rondje met mijn aansteker voordat ik in de chillmodus ga. Als grootverbruiker staan ze onderhand standaard op mijn boodschappenlijstje. En dankzij die fakkelende lichtjes vind ik die lange winteravonden stiekem toch wel heel gezellig. Nu de lente weer voor de deur staat denk ik opeens het duurt nog maar even….dus ik steek ze vanavond snel weer aan en geniet er nog zo veel mogelijk van.

Doe jij ook mee? Laat je dan in een reactie weten welke en hoeveel jij er aan steekt?

Liefs, Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 + drie =