FEEL | HAPPY MET PLANTEN

happy met planten

Ohh ik hou er zo ontzettend veel van, planten! Sinds afgelopen jaar hebben er al vele mijn huis mogen betreden. In allerlei soorten en maten, in eerste instantie waren het alleen maar cactussen en had ik een megaverzameling! Overal waar je kwam of keek stond wel zo’n leuk stekelig vriendje. Nu verander ik nog wel eens van stijl en smaak dus zijn de cactussen nu boven op mijn logeerkamer hun winterslaap aan het houden. De planten die ik afgelopen tijd heb verzameld zijn weer allemaal anders. Een die ik perse wilde hebben was de asparagus plant, kijk deze! Hij groeit echt als een malle!

Maar ook dit ontzettend leuke plantje heb ik aangeschaft, ik heb echt geen idee wat voor soort het is. Ik trok gelijk de sticker eraf en zette hem in de pot. Weg naam.. ach ik geef hem zo af en toe water en wat liefde!

MORNING!! Het is alweer vrijdag, wat vliegen de weken voorbij he! Op tintjelichter staat een nieuwe blog online. Ik vertel je hoe je ook in de winter buiten kunt zitten!! Enjoy#blogger#woonblog #interieurstyling #interieurdesign #interiør #wonen#homeinspiration #mypicture #myhome#wood#plantlove #instamorning

Maar wat zijn de trends van nu op het gebied van planten? Neem deze bijvoorbeeld het pilea plantje! De Pilea is een lichtgroen plantje met dikke blaadjes. Dit leuke en gemakkelijk te houden plantje ziet er erg mooi uit en kan erg groot worden! De moederplant zorgt een paar keer per jaar voor nieuwe stekjes. Deze kun je er voorzichtig af halen en groeit langzaam aan tot een nieuwe Pilea moederplant. Pilea Peperomioides zijn erg zeldzaam. Ik kocht deze zelf via marktplaats, iemand verkocht hier de stekjes van en ik dacht die wil ik! Hij staat nu al langzaam steeds groter te worden..

Wat je ook veel ziet zijn vetplanten, ideaal als je niet heel fanatiek bent met water geven. ( zoals ik ) Deze heb je werkelijk in allerlei soorten. Een leukerd is ook de hangende variant zoals de de Rhipsalis. Dit is een vetplant die weinig verzorging nodig heeft. Eén of twee keer per week een klein beetje water en één keer per maand een beetje mest is voldoende. De rhipsalis voelt zich op elke plek in huis op z’n plaats. Je kunt zelfs zonder problemen een week of twee, drie op vakantie, wanneer je de plant voor vertrek even goed in water dompelt. De ideale temperatuur is 18-21 graden maar een paar graden hoger of lager maakt ook niets uit. De rhipsalis is bovendien een snelle groeier die lange ranken ontwikkelt. Af en toe bijknippen is voldoende.

En voor welke ga jij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × een =