FEEL | GOEDE VOORNEMENS VOOR JE HUIS

FEEL | GOEDE VOORNEMENS VOOR JE HUIS

De eerste week van januari zit er al weer dik op. Misschien heb je dit jaar wel goede voornemens opgesteld en misschien ook niet. Vaak gaat dit toch over jezelf, jouw doelen en ambities. Maar heb je wel eens gedacht aan goede voornemens voor je huis? Wat ga jij dit jaar nu echt een keertje aanpakken? 

Mood BOard

Wil je het dit jaar wel anders gaan doen maar heb je geen idee wat? Mood boards zijn je aller beste vriend. Ga aan de slag op pinterest of lekker op papier met allerlei tijdschriften. Maak een collage over het onderdeel wat jij graag wilt gaan aanpakken dit jaar. Scheur of pin erop los en creëer samen een geheel. Zo krijg je een veel beter beeld van jouw smaak en weet je ook wat er gedaan moet worden. Wil je je huis helemaal een make-over geven of zijn een paar nieuwe accessoires al genoeg?

Schilderen voor een nieuw gevoel

Een van de makkelijkste dingen die je kunt doen aan je huis is natuurlijk schilderen. Geef dat wandje in de woonkamer eens een frisse kleur en laat je verbazen door het nieuwe gevoel. Een nieuwe kleur, een frisse blik, klaar voor het voorjaar! Natuurlijk kun je het ook groots aanpakken dit jaar. Schilder iedere vakantie eens een ander wandje of een andere kamer. 

Bloemen en planten

Ik vind het heerlijk om bloemen en planten in mijn huis te hebben. Het geeft me een stukje rust en kalmte. Daarnaast voelt mijn huisje dan een stuk levendiger aan en vind ik het vooral heel gezellig. Stiekem voel ik me een echte planten mama, ook al houd mijn basilicumplant het nooit zo lang vol. Verse bloemen een keer per maand is een mooi voorbeeld om te noemen. Hier fleur je je hele huis mee op en je krijgt er een vrolijk gevoel van!

Minimalistisch

Nu is opruimen altijd een mooi doel, maar natuurlijk wel heel erg breed. Als we gaan opruimen, ruimen we iets op en leggen we het weg. Maar dan is het nog altijd in je huis! Ga voor minimalistisch en stel prioriteiten. Wat zijn nu echt de essentials van mijn huis. Welke sfeer wil ik uitstralen? Welke spullen gebruik ik nu eigenlijk nooit? Doe deze dan toch gewoon weg. Die spullen die je achter op zolder verstopt hebt, ga je over vijf jaar echt niet spontaan weer gebruiken. Neem afscheid en gebruik de spullen waar je echt alle aandacht en liefde in kan stoppen.

MEER GENIETEN?

Heb je geen zin meer om dingen op te knappen? Probeer dan eens wat meer te genieten van je huis. Kijk eens hoe mooi het is. En dat heb jij (en je partner plus familie) wel even mooi tot stand gebracht. Ga eens wat vaker met een dekentje op de bank zitten en genieten van de dingen in je huis. Kijk naar de planten die groeien, het zonnetje dat naar binnen schijnt en de gezelligheid dat alles uitstraalt.

Zo, ik hoop dat jullie dit jaar lekker van jullie huisje nog mooier maken zodat jullie er nog meer van kunnen genieten.

Liefs,
Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 3 =