FEEL | DE BUITENKEUKEN

FEEL | DE BUITENKEUKEN

Wij mensen houden van het buitenleven.
We zijn meer buiten dan binnen en de tuin wordt ook echt als een verlengstuk van je huis gezien. Vooral op zomerse dagen zoals nu leef je praktisch buiten, we maken het ons zo comfortabel mogelijk. Binnen eten wordt buiten eten, dus tijd voor de buitenkeuken.

Deze kun je natuurlijk zo kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken, zoals ik heb gedaan. Begin van het jaar hebben we een andere eettafel gekocht en onze oude zette ik op oa. marktplaats. Er was best animo voor, maar toch hij bleef onverkocht. Uiteindelijk heb ik besloten ‘m uit elkaar te halen en het hout te bewaren. Want ‘je weet nooit..’ , dat ‘weet nooit’ is dus uiteindelijk onze buitenkeuken geworden  en ik kan je vertellen dat ik er best trots op ben!

_s.an__


Waar let je nou eigenlijk op als je een buitenkeuken koopt of maakt?

Ieder heeft zijn of haar wensen wanneer het op keuzes aankomt. Wil je het neusje van de zalm of neem je genoegen met een basic exemplaar, want keuzes zijn er genoeg kan ik je vertellen!

Zelf heb ik echt een low-low-budget exemplaar gemaakt, maar laten we eerlijk wezen; toch wel een van het meest belangrijkste is het budget. Hoeveel geld wil je uitgeven aan jullie buitenkeuken? Er zijn buitenkeukens van €3.000,-, maar je hebt ook mooie barbecues voor een minder groot budget.
Minstens zo belangrijk voordat je echt op zoek gaat; waarvoor wil je ‘m gebruiken? Gebruik je de barbecue maar een paar keer per jaar of zijn jullie ook echte winter barbecue’ers? In het eerste geval kun je dan het best kiezen voor een ‘normale’ bbq, want anders is het zonde van je geld.

VTwonen

De ruimte van je tuin en of je een verrijdbare of vaste buitenkeuken wilt is ook iets om over na te denken. Of je een riante tuin of een balkon maakt wel verschil. In een wat ruimere tuin zijn meer mogelijkheden om een wat uitgebreidere keuken neer te zetten, dan op een balkon. Onze tuin is vrij ruim en een verrijdbare tuinkeuken had een optie kunnen zijn, toch heb ik gekozen voor een vaste plek. Dit omdat ik van gezellige hoekjes hou en hij met het oog op de weersomstandigheden hier gewoon het beste staat.

MinnaJones

Last but not least; Wat moet er mogelijk zijn met de buitenkeuken. Ben je van plan om alleen een stukje vlees klaar te maken of wil je uitgebreide gerechten bereiden? Er zijn buitenkeuken met complete gasstellen, wokbrander en koelkasten. Bovendien heb je ook de keuze om op gas of electriciteit te bakken, braden en koken of dat je liever voor de oldskool kolen barbecue gaat.

Genoeg tips en inspiratie om aan de slag te gaan! Fijne week. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − negen =