FEEL | BUDGETPROOF MINI MAKE-OVER

Feel | BUDGETPROOF MINI MAKE-OVER

Soms ben je klaar met een bepaalde stijl binnen een kamer, dan wil je alles anders en het liefst meteen. Zoiets had ik een tijdje geleden dus. De kamer van de jongens moest anders. Nu. In mijn hoofd was het al helemaal klaar. Helaas valt bovenstaande in de praktijk vaak net iets anders uit… Heb je niet de middelen om in een keer drastische veranderingen aan te brengen, zoals nieuwe bedden en/of kasten, gordijnen, decoratie of een andere kleur op de muur. Dus betekent dit dat je creatief moet zijn met hetgeen je hebt én – niet onbelangrijk – bewaard.

http://Www.instagram.com/_s.an__

De kamer van onze jongens. Een dingetje. Helaas bezitten wij geen villa waar ieder kind zijn eigen kamer heeft. Nee, wij delen hier ruimtes zo ook de jongens. Hun kamer is natuurlijk één groot beddenspektakel, dus heel veel schuiven kun je niet in die ruimte, maar met een beetje creativiteit kun je best veel bereiken. Stoer, industrieel, licht, een hoekje voor de puber en toch minimalistisch. Dit alles. Hoe doe je dat? In eerste plaats ga je tekeer a la Marie Kondo herself. Ontspullen. Dit is ‘n soort van trend op het moment, dus ik ben megahip! Kleding wat niet meer gedragen wordt, speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt, boeken die al enkele keren zijn uitgelezen of waar ze de leeftijd niet meer voor hebben? Weg ermee; naar de kringloop of 2e hands winkel. Ik kan je zeggen: dat ruimt echt lekker op en kan ik iedereen aanraden. Niet vergeten te bedanken hè voordat het in de zak van Max gaat… Bovendien werk je zo ook mee aan duurzaamheid en kun je andere mensen blij maken met hetgeen jij niet meer gebruikt.

http://Www.instagram.com/_s.an__

Dan de ladekast, dat ding heeft 10 jaar dienst gedaan en viel bijna van ellende uit elkaar. Dagelijks had ik ruzie met een van de lades, dus hij moest echt weg. In de schuur stond onze oude tv kast – type locker, het welbekende PS modelletje van Ikea – maar wat te staan. Jullie raden vast wel waar hij nu staat. De kamer had binnen een kwartier een totaal andere uitstraling. In samenwerking met Vestingh Paint heb ik de muur een mooie donkerblauw/grijze kleur gegeven. Overdag lijkt hij wat grijzig en in de avond nachtblauw. Ik vind ‘m echt supermooi! Op deze muur heb ik een zwart replica tomado-rek van action gehangen, deze kan onze oudste gebruiken voor zijn geurtjes. De trend van dit moment; het kratje, mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Hema is erg blij met mij, want ik heb er daar enkele ingeslagen. Ik vind de grote reuze handig voor de schoolboeken en het device van de oudste en het kleintje doet dienst als opberger voor de Lego van de middelste 2.


http://Www.instagram.com/_s.an__

Door deze low budget mini-make over te doen heb ik precies kunnen creëren wat ik voor ogen had. Met spullen die stonden te wachten om hergebruikt te worden en door een paar slimme aankopen te doen bereik je met gemak een supergave slaapkamer voor je kinderen. Tuurlijk hou ik ook nog te wensen over, maar voorlopig ben ik dik tevreden met de ‘nieuwe’ jongenskamer!

Hopelijk heb ik je weten te inspireren ook aan de slag te gaan!

Liefs, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =