FEEL | 3 X HERFST DIY

FEEL | 3 X HERFST DIY 

Het is oktober en hoewel het er nu bij lange na niet  naar uitziet… –  We breken warmte record na warmte record en de korte broeken zijn afgelopen weekend maar weer van zolder gehaald, want de kinderen steevast in lange broek laten lopen begon ik een beetje zielig te vinden… – , is het herfst. 

Herfst, na de zomer mijn favoriete seizoen. De herfst geeft je altijd mooie kleuren, vaak ook een heerlijk zonnetje en de geuren van herfst zijn ook fijn, vooral tijdens een wandeling in het bos en laten we de geur van stoofpeertjes of lekkere stamppot en het stoven van vlees ook niet vergeten! 

Oktober staat ook in het teken van de herfstvakantie en Halloween. Laat deze 2 nu net een perfecte combi zijn om een leuke DIY te maken en laat ik er een paar voor jou op een rijtje hebben gezet! 

De pompoen

 Met de pompoen kun je echt van alles doen. Rijmen zoals jullie lezen, maar ook uithollen en er een (spooky) windlicht van maken. In de stijl van Jack Skeleton bijvoorbeeld, heel gaaf, of gewoon wat minder eng met een steeds terugkomend figuur. 

Het is de tijd van pompoenen dus je vindt deze momenteel ook in overvloed en in verschillende grote. Koop er een paar in verschillende maten en beschilder ze, dit kan in stijl van Halloween, maar hoeft niet. Zo kun je ze ook na Halloween laten staan.

 Etsy

Wat ook erg leuk is om de pompoen van zijn dakje te ontdoen, ‘m iets uithollen een stukje oase erin en maak er een bloem stukje van. Staan heel sfeervol op tafel! 

Droogbloemen 

Afgelopen weekend waren we bij het tuincentrum waar ik ze veelvuldig zag staan en ook op de woonbeurs was het een hot item; droogbloemen.

Zoek een stuk of wat mooie, gedroogde bloemen uit en een paar leuke vaasjes. Maak in deze verschillende vaasjes jouw zelf samengestelde, droogbloembboeket. Eye catcher hoor! 

_s.an__

Ook leuk om een hangend boeket te maken voor bijvoorbeeld in de keuken, dit geeft deze ruimte net dat beetje extra. 

Stokken, boomstammen en/of stammetjes

Wij gaan regelmatig naar het bos. Tijdens onze wandelingen slepen onze kinderen altijd de ene stok naar de andere mee, maar ik ook hoor.. met deze stokken of takken kan ik namelijk altijd wel ‘iets’. 

Beschilderen bijvoorbeeld. Etnisch is nog steeds erg hip binnen het interieur, dus geef ze een etnisch printje. 

I.pinimg

Van een berkenstam kun je zelf leuke kandelaars maken; zaag de stammetjes op gewenste hoogte. Door middel van een speedboor kun je een iets groter gat maken, hierdoor kun je er een kaars of waxinelichtje in plaatsen. Als je het gat iets dieper maakt, kun je deze ‘kandelaar’ ook als bloempot voor een klein cactusje of luchtplantje gebruiken.
Heb je het geluk een hele boomschijf te vinden in het bos (of wellicht heeft de A-C-tion er ook wel een liggen..) dan kun je hiervan een hele leuke kaart- of fotohouder van maken. Sla wat kleine spijkertjes op een strategische manier in de stam en voilà uw houder is klaar!

VTwonen

Geen verveling dus deze herfst. 

Deze DIY zijn echt te leuk om te gebruiken, maar vooral ook om te maken. 

Veel plezier! 

X Sandra 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − zes =