DO | EEN VERZAMELING OP WANDPLANKJES


DO | EEN VERZAMELING OP WANDPLANKJES

Wanderlust
Mijn vriend en ik houden allebei enorm van reizen, samen hebben we al flink wat mooie plekjes over de hele wereld bezocht; waaronder China, Costa Rica, Maleisië, Egypte, en Mexico. En onze Peuterdochter groeit ook op met het Reisvirus. Vorig jaar zijn we met zijn drieën naar Maleisië geweest en dit jaar staat een rondreis door Thailand op het menu. Van iedere reis die we maken nemen we een mooi of bijzonder souvenir mee, vaak een aandenken aan een mooi moment of een bijzondere plek waar we geweest zijn. Inmiddels vormen deze souvenirs samen met de reisboeken van vele verschillende bestemmingen een mooie verzameling. En zo’n verzameling verdiend natuurlijk een mooie plek in huis!

Wandplankjes
Zelf vind ik het heel mooi de ‘verzameling van herinneringen’ op een plek samen te ‘exposeren’. Daarom hebben wij in onze woonkamer één wandje gebruikt om alles samen neer te zetten. Extra leuk is dat we zo iedere dag even kunnen wegdromen en terugdenken aan een van de mooie bestemmingen! Op onze wand heb ik een speelse compositie van vierkante Ikea plankjes gemaakt. Maar er zijn zoveel leuke manieren om je eigen mini-expo een plaats in je interieur te geven. Daarom ben ik voor je op zoek gegaan naar een aantal mooie en inspirerende voorbeelden. Waarmee je op een simpele manier je eigen verzameling van mooie herinneringen (of iets anders natuurlijk) tentoon kunt stellen.

Hieronder is bijvoorbeeld een mooie verzameling van ‘dieren’ op wandplankjes in organische vormen tentoongesteld. Het mooie van deze plankjes vind ik dat ze uit de muur lijken te groeien. Ook de verzameling elementen daaronder zijn wel heel bijzonder. Ze hebben iets heel grafisch en zorgen voor een bijzonder beeld op je wand, nog los van de mooie spullen die je zelf op de plankjes kunt uitstallen. Als derde zie je mooie houten wandplankjes, allemaal van hetzelfde mooie hout maar heel verschillend in vorm en formaat. Het vierde voorbeeld is een beetje anders, hier is een mooie Planten-expo gemaakt, op eigenlijk hele eenvoudige witte wandplankjes. Maar door de compositie, die de hoek omgaat, en de ‘kraantjes’ als slim extraatje, wordt het een heel bijzonder geheel!

milkmagazine.net
nfgraphics.com
frenchyfancy.com
ilovesla.com

Ik hoop je te hebben geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan met een ‘verzameling op wandplankjes’. Naast de voorbeelden die je in deze blog vindt, heb ik ook een Pinterestbord aangemaakt, met nog een aantal mooie voorbeelden. (https://nl.pinterest.com/irishiddink/verzameling-op-wandplankjes/) .Tot de volgende post!
X Iris

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + twintig =